Μητσοτάκης από τη Νεμέα: Θα καταργηθεί ο άδικος φόρος στο κρασί

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό

Για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συγκεκριμένα για τον ΕΦΚ:
«Το κρασί είναι ένα προϊόν στο οποίο η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Πρέπει, όμως, αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηρίζεται και με τις κατάλληλες δημόσιες πολιτικές.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς οινοπαραγωγούς.
Αποτελεί ρητή δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι «ο τρύγος είναι συνυφασμένος με την Ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου» και ότι επισκέφθηκε τη Νεμέα για να τονίσει την έμφαση την οποία θέλει να δώσει η Νέα Δημοκρατία στην ποιοτική πρωτογενή παραγωγή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top