Καραγκούνης: Θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδα με αυτή την κυβέρνηση

«Αν ακυρωθεί η διαδικασία από το ΣτΕ, το μάρμαρο θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος»

Καραγκούνης: Θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδα με αυτή την κυβέρνηση

Για «αντισυνταγματική και άκυρη διαδικασία» έκανε λόγο ο Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας για τη δημοπρασία των 4 πανελλαδικών αδειών για τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Η κυβέρνηση είχε άλλους σκοπούς. Ήθελε να φέρει τη δική της διαπλοκή, ήθελε να ευνοήσει τους δικούς της ανθρώπους ή τέλος πάντων να προσπαθήσει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο» είπε στο Πρακτορείο FM και πρόσθεσε: «Στην ουσία θεσμοθέτησε μία διαδικασία αντισυνταγματική, η οποία βασίζεται σ' έναν νόμο, ο οποίος είναι επίσης αντισυνταγματικός, διότι τα επιχειρήματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Δεν μπορεί να μην διενεργείται αυτός ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν περίμενε την τελική κρίση του ΣτΕ, σημειώνοντας ότι αν ακυρωθεί η διαδικασία τότε οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο: «Γιατί δεν περιμένει η κυβέρνηση να υπάρχει απόφαση από το ΣτΕ και να προχωρήσει στον διαγωνισμό; Γιατί μετά, θα υπάρχουν αγώγιμες αξιώσεις -και ορθώς- απ' αυτούς που θα πάρουν τώρα τις άδειες και αυτούς που θα αποκλειστούν ή συμμετείχαν. Σε αυτή την περίπτωση το μάρμαρο θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Θα τιναχθεί όλη η διαδικασία στον αέρα και θα ξανακάνουμε πάλι διαγωνισμούς».

Τέλος, ο κ. Καραγκούνης είπε πως πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές και κατέληξε πως «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα και θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top