Καραγκούνης: Θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδα με αυτή την κυβέρνηση

«Αν ακυρωθεί η διαδικασία από το ΣτΕ, το μάρμαρο θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος»

Για «αντισυνταγματική και άκυρη διαδικασία» έκανε λόγο ο Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας για τη δημοπρασία των 4 πανελλαδικών αδειών για τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Η κυβέρνηση είχε άλλους σκοπούς. Ήθελε να φέρει τη δική της διαπλοκή, ήθελε να ευνοήσει τους δικούς της ανθρώπους ή τέλος πάντων να προσπαθήσει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο» είπε στο Πρακτορείο FM και πρόσθεσε: «Στην ουσία θεσμοθέτησε μία διαδικασία αντισυνταγματική, η οποία βασίζεται σ' έναν νόμο, ο οποίος είναι επίσης αντισυνταγματικός, διότι τα επιχειρήματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Δεν μπορεί να μην διενεργείται αυτός ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν περίμενε την τελική κρίση του ΣτΕ, σημειώνοντας ότι αν ακυρωθεί η διαδικασία τότε οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο: «Γιατί δεν περιμένει η κυβέρνηση να υπάρχει απόφαση από το ΣτΕ και να προχωρήσει στον διαγωνισμό; Γιατί μετά, θα υπάρχουν αγώγιμες αξιώσεις -και ορθώς- απ' αυτούς που θα πάρουν τώρα τις άδειες και αυτούς που θα αποκλειστούν ή συμμετείχαν. Σε αυτή την περίπτωση το μάρμαρο θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Θα τιναχθεί όλη η διαδικασία στον αέρα και θα ξανακάνουμε πάλι διαγωνισμούς».

Τέλος, ο κ. Καραγκούνης είπε πως πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές και κατέληξε πως «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα και θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top