Άμεση λύση στα προβλήματα των παιδικών σταθμών υποσχέθηκε ο Κουρουμπλής

Τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σαφή εικόνα για τις οικογένειες που δεν έλαβαν voucher

Άμεση λύση στα προβλήματα των παιδικών σταθμών υποσχέθηκε ο Κουρουμπλής

«Η απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών θα διασφαλιστεί με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα για την ανεμπόδιστη λειτουργία των δομών, μετά τη διερεύνηση και τον εντοπισμό προβλημάτων από επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό» διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη σύσκεψη για το θέμα των ωφελούμενων προγράμματος νέου συστήματος υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2016-17.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή εικόνα για τις οικογένειες που δεν έλαβαν voucher για τη συμμετοχή των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο αριθμός των ωφελούμενων για τη φετινή χρονιά είναι υψηλότερος από κάθε άλλη και ότι η χρηματοδότηση από τους εθνικούς πόρους αυξήθηκε κατά 80% περίπου, καθώς διατέθηκαν 93,7 εκατ. ευρώ έναντι των 52 εκατ. ευρώ πέρσι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός, Γιάννης Μπαλάφας, ο ειδικός γραμματέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του υπουργείου Οικονομίας, Γιώργος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Δ. Καλογερόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θ. Γκοτσόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης και μέλη της ΚΕΔΕ.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη σύσκεψη «ενδιαφέρουσα» και σε εξαιρετικό επίπεδο «ως απότοκο της εμπιστοσύνης και της καλής πίστης, που έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στο υπουργείο και στους κοινωνικούς εταίρους, όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΕΔΕ», επισημαίνοντας ότι «ο καλόπιστος και παραγωγικός διάλογος είναι αυτός που δίνει διέξοδο στα ζητήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top