Δικαστές κατά Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Τι καταγγέλλουν και πως θα σκοπεύουν να κινηθούν στο μέλλον

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Κομισιόν για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ εξέδωσε η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Στην πολιτικοοικονομική διελκυστίνδα των τελευταίων ημερών σχετικά με εκκρεμή στη Δικαιοσύνη υπόθεση σειρά εξωθεσμικής παρέμβασης, είχε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μεταξύ άλλων απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, από τις Ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης πως «οι ως άνω τοποθετήσεις δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους Δικαστικούς Λειτουργούς, οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους».

Δείτε επίσης:

​Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το χρέος! Παράπονα από Βρυξέλλες για τα προαπαιτούμενα

Δημιουργούν ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Μοσκοβισί-Τσακαλώτος: Θα χτυπά μόνο για ΚΑΚΟ-Όλες οι εξελίξεις

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Βρυξέλλες!Κομισιόν-ΕWG: "Κάντε ό,τι συμφωνήσαμε, ο χρόνος τρέχει"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top