Επιμένει η Κομισιόν για ΕΛΣΤΑΤ: Το πρόγραμμα εξαρτάται από την αξιοπιστία των στοιχείων

Σχοινάς: Πρέπει να αποπολιτικοποιηθεί η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα - Tι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

​Σε πλήρη γνώση του Επιτρόπου Μοσκοβισί ήταν η επιστολή της Κομισιόν για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών.

«Ο Επίτροπος Μοσχοβισί, υπέγραψε και υποστηρίζει πλήρως το περιεχόμενο της επιστολής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η επι��τολή μας ήταν πάρα πολύ σαφής και το ζήτημα θα συζητηθεί και στο Εurogroup του Σεπτεμβρίου» τόνισε και εξήγησε εμφατικά: «Η επιστολή υπογράφεται από την Επίτροπο αρμόδια για τα στατιστικά, τον Επίτροπο αρμόδιο για το ελληνικό πρόγραμμα και τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για το Ευρώ. Το ζήτημα αυτό δεν πρέπει να υποτι��άται».

Σε σχέση με το θέμα της «επέμβασης στα εσωτερικά» που εγείρουν ορισμένοι στην Ελλάδα, ο επικεφαλής εκπρόσωπος δήλωσε: «Η Κομισιόν εδώ και καιρό ζητά την εφαρμογή του πυλώνα του προγράμματος που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα. Η Κομισιόν βλέπει την αναγκαιότητα να αποπολιτικοποιηθεί η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα. Η Κομισιόν, δεν σχολιάζει εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες, όμως ανησυχεί από δηλώσεις στα μέσα σε σχέση με την υπόθεση της αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης».

«Η Κομισιόν και η Eurostat είναι οι αρμόδιες αρχές και στην επιστολή η Επίτροπος Τάισεν τονίζει την αξιοπιστία των στοιχείων της περιόδου 2010 -2015, πέραν πάσας αμφιβολίας» εξηγεί ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα εξαρτάται από την αξιοπιστία των στοιχείων και είναι κοινό το συμφέρον της ΕΕ και τη Ελλάδας στην υπόθεση.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Δείτε ακόμη:

Παπαγγελόπουλος κατά Κομισιόν: Παραβιάζει το Σύνταγμα η επιστολή για την ΕΛΣΤΑΤ

Παρέμβαση από Κομισιόν: Καλύπτει ΕΛΣΤΑΤ και Γεωργίου - Ηχηρή αντίδραση από Μαξίμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top