Στέλνουν κόσμο σε ΝΗΣΙΑ και ΕΠΑΡΧΙΑ: Κύμα μετακινήσεων για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους

Σαρωτικές αλλαγές από τα νέα οργανογράμματα

Στέλνουν κόσμο σε ΝΗΣΙΑ και ΕΠΑΡΧΙΑ: Κύμα μετακινήσεων για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους
Σαρωτικές μετακινήσεις για περισσότερους από 50.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο στις αρχές του 2017 αναμένεται να επιφέρει η θεσμοθέτηση των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς σε συνδυασμό με την ψήφιση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας τον ερχόμενο μήνα που αναμένεται ότι θα καταθέσει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων διοικητικών παραγόντων του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αλλ�� και συνδικαλιστικών στελεχών, η απλοποίηση των διαδικασιών της κινητικότητας μετά την οριστικοποίηση των νέων οργανογραμμάτων θα αποτελέσει κίνητρο για τη συμμετοχή υπαλλήλων στην κινητικότητα.
Με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων για μετακινήσεις, μετατάξεις και αποσπάσεις το 2015 η εκτίμηση τους είναι ότι μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου το 8% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, πάνω δηλαδή από 50.000.
Διαγωνισμός
Στη λογική της εσωτερικής αγοράς εργασίας θα δημοσιεύεται διαγωνισμός όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέγουν έως 3 κενές θέσεις και θα μοριοδοτούνται από το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το έργο της διαμόρφωσης οργανογραμμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο σε μερικές υπηρεσίες, καθώς τα περιγράμματα θέσεων εργασίας προβλέπουν ειδικά προσόντα.
Μέσω της διαμόρφωσης των νέων οργανογραμμάτων θα πραγματοποιηθεί αποκέντρωση υπηρεσιών και εσωτερικές μετατάξεις προσωπικού, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε φορέα εντός των ορίων όπου εργάζονται στον οποίο θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα.
Εάν δεν καλυφθούν οι θέσεις και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, γίνεται υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού κυρίως για θέσεις άμεσης ανάγκης και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι ένα έτος, όπως για παράδειγμα στην Υγεία και την Παιδεία, από φορείς που υπάρχουν πλεονάσματα προσωπικού της ίδια ειδικότητας. Π.χ. για την κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικών θα μπορούν να εντοπιστούν άμεσα οι αποσπασμένοι καθηγητές σε άλλες υπηρεσίες και να επιστρέψουν στα σχολεία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top