Μαντινάδες,μουσική και γέλια για Κοτζιά-Τσαβούσογλου στην Κρήτη-ΦΩΤΟ

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση των δύο υπουργών

​Με... μαντινάδες και κρητική μουσική υποδέχθηκαν στο Οροπέδιο Λασιθίου και συγκεκριμένα στο Ψυχρό τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον Τούρκο ομόλογό του Μαχμούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι δύο άνδρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης που είχαν σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στην Ελούντα αναχώρησαν για το Λασίθι, καθώς ο κ.Τσαβούσογλου εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί το Δικταίον Άντρον, το σπήλαιο του Δία στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Συνοδευόμενοι από την προσωπική τους φρουρά, αλλά και δεκάδες αστυνομικούς, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναχώρησαν λίγο μετά τις 4.30 από τον Άγιο Νικόλαο και μιάμιση ώρα αργότερα έφτασαν στο Ψυχρό Λασιθίου.

Τα χαμόγελα, οι αγκαλιές, τα τραγούδια και οι μαντινάδες κυριάρχησαν κατά την υποδοχή των δύο υπουργών από τους τοπικούς φορείς αλλά και τους πολίτες του Λασιθίου.

KOTZIAS-OROPEDIO1.jpg

Αμέσως μετά ξεκίνησε η ξενάγηση των δύο υπουργών στο Δικταίον Άντρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Τσαβούσογλου έφτασε στην Κρήτη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής και αναμένεται να μείνει για δύο περίπου ημέρες όπου και θα κάνει ταξίδι αναψυχής.

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση τους
Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης τους, που κράτησε περίπου 3 ώρες, οι δύο υπουργοί εξέφρασαν τη βούλησή τους να ενισχύσουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Οι δυο τους κουβέντιασαν τόσο για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και την ενίσχυση του διαλόγου, όσο και για τα μεγάλα προβλήματα που εξελίσσονται στην περιοχή μας.

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε «για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό λαό που αντιπάλεψε το πραξικόπημα» και τόνισε ότι μετά τη συνάντηση των δύο κυβερνήσεων στη Σμύρνη που άνοιξε τα κανάλια συνεννόησης, διαλόγου και συνεργασίας, αποφασίστηκε με τον κ.Τσαβούσογλου αυτά να διευρυνθούν περαιτέρω στους τομείς που υπάρχουν, όπως η οικονομική συνεργασία, η συνεργασία στις μεταφορές, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και ο πολιτικός διάλογος.

Από την πλευρά του ο κ.Τσαβούσογλου εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του στην Κρήτη, ευχαρίστησε τον κύριο Κοτζιά και τον κύριο Τσίπρα για την πρόσκληση και την στήριξη της Ελλάδας στην Τουρκία τις ημέρες του πραξικοπήματος.

«Η προσπάθεια μας όλη έγκειται στο να δυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτή τη φορά και οι δύο πλευρές στην Κύπρο να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία που έχουν» και τόνισε πως «εμείς θα την υποστηρίξουμε».

ΦΩΤΟ: CRETAPOST, CRETALIVE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top