ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ; Θέλει να... γράψει το δικό του κεφάλαιο ο Φίλης!

"Δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες. Πρέπει να μιλήσουμε για όλα"

​Αφού έβαλε το... χεράκι του στα Θρησκευτικά, τα Αρχαία, τις αριστείες και τις υποτροφίες, τώρα ο Νίκος Φίλης επιχειρεί να "γράψει" το δικό του κεφάλαιο στα βιβλία της Ιστορίας στα σχολεία!

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την εισαγωγή κεφαλαίου για τον Εμφύλιο στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας!

Μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης αφιερωμένης στον ελληνικό εμφύλιο, που πραγματ��ποιήθηκε στο πάρκο Εθνικής συμφιλίωσης στο Γράμμο, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα σχολικά βιβλία ιστορίας και πως πρέπει να προσεγγίζουμε την ιστορία με σεβασμό στη μνήμη, τον πόνο όλων των Ελλήνων και κυρίως με σεβασμό στα γεγονότα».

«Συμμετείχαμε σε μία εκδήλωση στο πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης που έχει ως στόχο την εμβάθυνση των ιστορικών γεγονότων του εμφυλίου. Προσεγγίζουμε το θέμα χωρίς υπερβολικό πάθος, αλλά με συνείδηση ότι η ιστορία μπορεί να βοηθήσει στο να βελτιώσουμε την πορεία της χώρας στην έξοδο της από την κρίση. Τα βιβλία της σχολικής ιστορίας αντιμετωπίζουν με αμηχανία τα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας. Στις πλαίσιο της γενικότερης αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων ιστορίας στα σχολεία, είναι προφανές ότι πρέπει να... μιλήσουμε για όλα. Δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα βιβλία σχολικής ιστορίας. Αλλά πάντοτε να προσεγγίζουμε την ιστορία με σεβασμό στην μνήμη και τον πόνο όλων των Ελλήνων και κυρίως με σεβασμό στα γεγονότα», δήλωσε ο κ.Φίλης.

Δείτε επίσης:

Δεν έχει τον θεό του ο Φίλης!Αφού απαγόρευσε τις πριγκίπισσες,δείτε τι είπε για την Αγιά Σοφιά!

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ Φίλη! Καταργεί το άριστα στις υποτροφίες-ΔΕΙΤΕ με τι βαθμό θα δίνονται

Έφαγε γιούχα και...απασφάλισε ο Φίλης:"Η διδασκαλία των Αρχαίων στο γυμνάσιο είναι παρά φύσιν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top