Τσίπρας: Απαιτούμε μέτρα για χρέος και μείωση πλεονασμάτων

Έκανε νέα επίθεση στη ΝΔ με συνέντευξη του στην Real News

​Χωρίς εξαγγελίες και πακέτο παροχών ανεβαίνει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει ωστόσο να αντιστρέψει το αρνητικό οικονομικό κλίμα, με μια σειρά κινήσεων, όπως η ρύθμιση του χρέους. Αυτό φαίνεται από την συνέντευξη που έδωσε στην Real News.

«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε, ως μέρος της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας», είπε στην εφημερίδα o Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός άφησε παράλληλα αιχμές για τον Β.Σόιμπλε και την πολιτική λιτότητας, χαρακτήρισε «θέμα τιμής» τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία.

«Τώρα δεν μπορούν να απαγκιστρωθούν από το αίτημα για εκλογές και αναγκάζονται να το περιφέρουν, χωρίς όμως, να το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι. Έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί, ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019», είπε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση της δίωξης κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. «Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγ��λίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», πρόσθεσε.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Δείτε όλη την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο αρχείο WORD που ακολουθεί

Συνέντευξη του Πρωθυπουργούή.docΣυνέντευξη του Πρωθυπουργούή.doc

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top