Ρ.Σβίγκου​: «Ούτε δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε υποψήφιους θα αποκτήσουμε»

Τι ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ρ.Σβίγκου​: «Ούτε δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε υποψήφιους θα αποκτήσουμε»

​«Εμείς, ούτε δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε υποψήφιους δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, σε σχέση με τη συμμετοχή του Χρήστου Καλογρίτσα στον διαγωνισμό, η κ. Σβίγκου σχολίασε πως «ο κ. Καμμένος είναι ένας πολύ έμπειρος πολιτικός άνδρας και θεωρώ ότι αν έχει στοιχεία για μαύρο χρήμα και όλα αυτά τα οποία έχει καταγγείλει στο Twitter, θα πρέπει να τα δημοσιοποιήσει».

Όπως είπε, «όλες οι υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί και έχουν περάσει από το κόσκινο όλων όσα προβλέπουν οι ψηφισμένοι νόμοι. Ουδείς μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για το ποιος θα πάρει ή δεν θα πάρει άδεια. Ο νόμος είναι αυτός ο οποίος θα πρέπει να τηρηθεί».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι οι τέσσερις άδειες ανταποκρίνονται αυτή τη στιγμή στη διαφημιστική πίτα, σημειώνοντας ότι «το προηγούμενο τηλεοπτικό τοπίο, για να μπορέσει να επιβιώσει, δανειζόταν χρήματα τα οποία δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει».

Αναφερόμενη στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ), τόνισε ότι δεν καταργήθηκε, αλλά δεν έχει συγκροτηθεί μετά από τρεις προσπάθειες «με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας», την οποία κατηγόρησε ότι «προσπάθησε να μπλοκάρει και τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ ώστε να μπλοκάρει τη διαδικασία της αδειοδότησης».

Είπε επίσης ότι με τον διαγωνισμό «δίνεται τέλος στο καθεστώς ανομίας και παρατάσεων προσωρινών αδειών».

Τέλος, για τους εργαζόμενους στα κανάλια, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι ο νόμος κατοχυρώνει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στα τέσσερα κανάλια, τα 400 άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top