Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Αβραμόπουλου-Μητσοτάκη: Κυριάκο, είμαι κοντά σου–Δημήτρη καλωσήρθες!

Κυριάρχησαν το προσφυγικό και το μεταναστευτικό στη συζήτηση που είχαν

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Αβραμόπουλου-Μητσοτάκη: Κυριάκο, είμαι κοντά σου–Δημήτρη καλωσήρθες!

Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου στα νέα γραφεία της ΝΔ, στην οδό Πειραιώς.

Οι δύο πολιτικοί έστειλαν μήνυμα ενότητας, με τον Επίτροπο Μετανάστευσης να διαβεβαιώνει τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θα είναι κοντά του.

IMG_1655.jpg
«Γνωρίζει ο Κυριάκος και όλα τα χρόνια που είμαι κι εγώ στην πολιτική και παρά το γεγονός ότι αυτόν τον καιρό, εκ των πραγμάτων, έχω αναστείλει τις εδώ κομματικές και πολιτικές δραστηριότητες, αφού είμαι αφοσιωμένος στην Ευρώπη στα θέματα που μου έχει εμπιστευτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Πρόεδρος Γιούνκερ, ότι δεν παύω από το να έχω το νου μου και την καρδιά μου στην Ελλάδα. Και πρέπει να πω ότι σε αυτήν την καινούργια προσπάθεια, στο καινούργιο ξεκίνημα της παράταξης και του Προέδρου, θα είμαι κοντά του» διαβεβαίωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε στη συνέχεια ότι η Ελλάδα είναι κάτω από μεγάλη πίεση και πρόσθεσε: «Το προσφυγικό και τα ζητήματα ασφαλείας, που κυριαρχούν στον ευρύτερο γεωπολιτικό μας χώρο, καθιστούν την Ελλάδα ένα βασικό παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημά της πρέπει η Ελλάδα να το αξιοποιήσει σε αυτές τις δύσκολες και πιεστικές στιγμές. Οι καταστάσεις χρειάζονται σύνεση, σωφροσύνη και υπευθυνότητα. Και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα αυτές τις ώρες».

IMG_1651.jpg
Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- καινούργιο του σπίτι, επισημαίνοντας ότι παραμένει ένα στέλεχος της μεγάλης παρατάξης «και αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια για τη δράση την οποία αναπτύσσεις σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο και σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ως καθοριστικής σημασίας την πρωτοβουλία του Επιτρόπου «για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης».

IMG_1653.jpg
«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μια επισκόπηση των εξελίξεων των τελευταίων μηνών και να συμφωνήσουμε ότι, παρά τις όποιες πολιτικές αναταράξεις στην Τουρκία, είναι πάρα πολύ σημαντικό η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας να προστατευθεί» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο διαχωρισμό των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών αλλά και την ανάγκη ύπαρξης προ-αναχωρησιακών κέντρων, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση: «Πολλά από τα ζητήματα στα οποία φαινόταν ότι υπήρχε μια συμφωνία με την Κυβέρνηση, δεν έχουμε δει τα απαιτούμενα βήματα προόδου. Έχουν μεσολαβήσει έξι μήνες από την σύσκεψη η οποία έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και πράγματα τα οποία συμφωνήθηκαν τότε, ουδέποτε υλοποιήθηκαν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top