Στις Βρυξέλλες για να δουν τον Μοσκοβισί Τσακαλώτος-Σταθάκης

Ενόψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου-Πρώτη ανάρτηση:26/08/2016 13:42

Στις Βρυξέλλες για να δουν τον Μοσκοβισί Τσακαλώτος-Σταθάκης

Στις Βρυξέλλες θα μεταβούν τη Δευτέρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας θα συναντηθούν το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12 με τον Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους με βασικό θέμα το ελληνικό πρόγραμμα, ενόψει και του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης που πιθανόν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του EuroWorking Group (EWG) την ίδια μέρα, το οποίο θα προετοιμάσει την σύνοδο του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ικανοποιήσει 15 προαπαιτούμενα για να γίνει η εκταμίευση της επόμενης υποδόσης, των 2,8 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, επαφή με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Π.Μοσκοβισί είχε χθες Πέμπτη στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της συνάντησης των Σοσιαλιστών ηγετών χωρών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από χθες Πέμπτη «άνοιξε» επί της ουσίας η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση, με την Αθήνα να επιμένει στις "κόκκινες"γραμμές της στα εργασιακά και στα μικρότερα πλεονάσματα από το 2018 και μετά.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα συνέλθει στις Βρυξέλλες και το Euro Working Group, το οποίο θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top