«Μαύρο» ξανά στην σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα κόντρα με αφορμή την επίθεση του Κουμουτσάκου στον Τσίπρα

«Μαύρο» ξανά στην σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες

​Νέος «πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος στον πρωθυπουργό για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι έχει βαρύ παρελθόν αναξιοπιστίας και ασυνέπειας «και για αυτό, ό,τι και να πει στην ΔΕΘ, ουδείς θα το πιστέψει, γιατί ό,τι και να πει δεν θα το κάνει».

Μάλιστα, ο κ.Κουμουτσάκος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Το ερώτημα, όπως είπε ο ίδιος είναι, γιατί ακυρώθηκε ο ρόλος του ΕΣΡ, γιατί παραβιάστηκε το Σύνταγμα και φθάσαμε σε μία παρωδία διαγωνισμού. Σύμφωνα με τον κ.Κουμουτσάκο, η κυβέρνηση επιδιώκει ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να έχει το μονοπώλιο στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα που δημιουργήθηκε με το κέντρο προσφύγων των Σερρών λέγοντας, ότι «έχουμε μία ακόμη περίπτωση κατάρρευσης του μύθου του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι παραπάνω δηλώσεις του κ.Κουμουτσάκου προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, για πλήρη ταύτιση με τις θέσεις των καναλαρχών σχετικά με τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

«Μίλησε για ακύρωση του ρόλου του ΕΣΡ, τη στιγμή που η ίδια η Ν.Δ. αρνήθηκε –και, μάλιστα, επανειλημμένα- να συναινέσει ώστε να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή. Ισχυρίστηκε ότι παραβιάστηκε το Σύνταγμα, ενώ η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλαρχών, κρίνοντας ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Έκανε λό��ο για ολιγοπώλιο, αλλά "ξέχασε" τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν παράνομο το καθεστώς λειτουργίας που άνθισε επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ανακάλυψε τώρα "διαγωνισμό-παρωδία", ενώ ήταν αυτοί που έδωσαν όλο τον "αέρα" της χώρας στην Digea των καναλαρχών για 15 χρόνια με 18 εκατ. ευρώ, μέσω "διαγωνισμού" με ένα και μοναδικό υποψήφιο». Αυτά έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας νέα αντίδραση από τη ΝΔ.

«Καιρός να κατανοήσει και ο κ.Τσίπρας την πραγματικότητα που έφεραν τα ψέματα, οι αυταπάτες, οι ιδεοληψίες και οι ανερμάτιστες πολιτικές του», αναφέρει σε σχόλιό της η ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε σήμερα 7 + 1 προκλήσεις για τον κ.Τσίπρα, ενόψει της ΔΕΘ και της προετοιμασίας του για την επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος, τον τόπο των ψευδών και των κάλπικων υποσχέσεών του. Για όλα αυτά – για την αθέτηση των δήθεν προγραμμάτων του, τις μειώσεις συντάξεων, το κόψιμο του ΕΚΑΣ, το φούσκωμα του ΕΝΦΙΑ, τις δραματικές καταστάσεις στο χώρο της Υγείας, την υποβάθμιση της Παιδείας, την ανοχή στην ανομία, την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα – ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ούτε κουβέντα να πει», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε επίσης:

Η κυβέρνηση παραθέτει 16 αλήθειες για τις άδειες των καναλιών… όπως η ίδια τις εννοεί

Παππάς: Μετά τις πανελλαδικές άδειες,προχωράμε στις άδειες θεματικών και περιφερειακών καναλιών

Παραιτήθηκε από την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ η πέτρα του σκανδάλου για τη σίτιση των προσφύγων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top