Παππάς: Ο διαγωνισμός θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί – Προανήγγειλε και θεματικές άδειες

«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και έτσι αναλάβαμε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού»

Παππάς: Ο διαγωνισμός θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί – Προανήγγειλε και θεματικές άδειες

«Η παρούσα κυβέρνηση είναι η πρώτη η οποία αδειοδοτεί, η πρώτη που κάνει το μαύρο, λευκό καθαρό και διάφανο» τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για το θέμα της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

«Έχουν ψηφιστεί 16 νόμοι για τα κανάλια, εκ των οποίων 4 προέβλεπαν δημοπρασία που δεν έγινε ποτέ. Αυτή τη φορά θα γίνει» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, κάνοντας λόγο για «ιδιότυπη χρησικτησία de facto ενός δημοσίου αγαθού».

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως οι άδειες θα είναι 4 και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε στο νέο τηλεοπτικό τοπίο να μπούμε σε ένα πλαίσιο με καθαρό τοπίο, διαφάνεια, ισορροπημένο παιχνίδι».

Αναφερόμενος στο ΕΣΡ, επέρριψε τις ευθύνες στη ΝΔ για τη μη συγκρότησή του: «Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για την οικοδόμηση συναίνεσης για την συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής του ΕΣΡ. Στο ΕΣΡ είχαμε την πλήρη και κάθετη άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στην συγκρότηση. Έτσι αναλάβαμε την διεξαγωγή του διαγωνισμού».

«Τα κανάλια εθνικής εμβέλειας οφείλουν να έχουν πλήρες περιεχόμενο, ειδήσεις, μυθοπλασία, ψυχαγωγικές εκπομπές κλπ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών θα προχωρήσουμε στην διαδικασία για τις άδειες θεματικών καναλιών» είπε στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Παππάς απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, εξηγώντας ότι στην κυβέρνηση υπάρχει «μόνο προετοιμασία για τις διεθνείς πρωτοβουλίες που ακολουθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η οικονομία είναι σε φάση σταθεροποίησης και κάλεσε τους πάντες –ενόψει ΔΕΘ- «να κάτσουμε να δούμε τι έγινε μέσα σε έναν χρόνο».

Δείτε ακόμη:

Η κυβέρνηση παραθέτει 16 αλήθειες για τις άδειες των καναλιών… όπως η ίδια τις εννοεί

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top