“ΠΟΛΕΜΟΣ” Πολάκη-Πατούλη για την ελονοσία: Δηλητήριο στάζουν για τα τσιμπήματα!

Νέα κόντρα με πολιτικές και προσωπικές αιχμές

“ΠΟΛΕΜΟΣ” Πολάκη-Πατούλη για την ελονοσία: Δηλητήριο στάζουν για τα τσιμπήματα!

​«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για την αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ.Πατούλης επικαλείται έκθεση του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που εστάλη στο υπουργείο τον Μάρτιο και στην οποία επισημαίνεται ο κίνδυνος ελονοσίας στα κέντρα προσφύγων, ενώ παράλληλα ζητά εξηγήσεις για τις άθλιες υγειονομικές συνθήκες.

Μιλώντας στον Βήμα fm για τις ευθύνες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του κ.Πολάκη, απέναντι στα κρούσματα της ελονοσίας, δήλωσε: «Από το πανεπιστήμιο θυμάμαι τον κ. Πολάκη, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ τότε που «έχτιζε» καθηγητές, για τα μαθήματα.. Προφανώς ο κ.Πολάκης και ο κ.Μπασκόζος, δεν μπορούν να απογαλακτιστούν μέσα από την κομματική τους ιδιότητα. Λυπάμαι γιατί είναι Υπουργοί Υγείας όλων των Ελλήνων και όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σαν Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, λέμε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας. Από τον Μάρτιο το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε επισημάνει το φόβο και την έξαρση για την ελονοσία, αφορμή των μεγάλων προσφυγικών και μεταναστευτικών ρευμάτων και φυσικά δεν έκαναν το παραμικρό. Μέχρι και το αρμόδιο όργανο που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ, η Γεν. Γραμμ. της Δημόσιας Υγείας, εν προκειμένω ο κ. Μπασκόζος ουσιαστικά, και ο προϊστάμενος του ο κ. Πολάκης, έπρεπε να μεριμνήσουν όχι με εγκυκλίους και έγγραφα για τους ψεκασμούς της περιφέρειας. Έπρεπε με επίβλεψη ειδικών επιστημόνων να δουν πως, που πότε γίνονται αυτοί οι ψεκασμοί, αν γίνονται.. Κάποιοι, αντί να γίνουν Μάρτιο, όπως έπρεπε, σε επίπεδο χρονικό, γίνανε τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, που δεν είχε καμία ουσιαστική αξία. Το 2014, είχε εκριζωθεί εντελώς, δεν υπήρχε κανένα κρούσμα ελονοσίας. Απεναντίας, το 2015 και το 2016, δηλαδή με την συγκεκριμένη γραμματεία του κ. Μπασκόζου, αυξήθηκαν (τα κρούσματα) και φέτος βρίσκονται διάσπαρτα σε δώδεκα διαφορετικά σημεία της χώρας.Βεβαίως δεν υπάρχει κανένας φόβος πανικού… Πανικός θα υπάρξει αν συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν με τόση επιπολαιότητα τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας».

Την Δευτέρα μάλιστα, ο κ.Πατούλης ζήτησε την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου, αλλά και του κ. Πολάκη, για παραλείψεις και καθυστερήσεις στους ψεκασμούς και την αντιμετώπιση των κουνουπιών, που έθεσαν σε κίνδυνο τον πληθυσμό της χώρας.
Άμεση ήταν η αντίδραση του κυρίου Πολάκη, ο οποίος μέσω Facebook, υποστήριξε ότι το 2001 είχαμε 96 κρούσματα ελονοσίας, το 2012 είχαμε 93 κρούσματα και φέτος μόλις 65.
Στη συνέχεια επιτέθηκε προσωπικά στον κ.Πατούλη, γράφοντας, «Πατούλη το έβγαλες το αντιπολιτευτικό μεροκάματο. Τράβα να διαβάσεις τώρα, μπας και πάρεις κάνα αριστείο από τον Κυριάκο».
Ανάλογη και η απάντηση του κ.Πατούλη, ο οποίος υποστήριξε πως, ο κ.Πολάκης δεν συμπεριφέρεται ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας όλων των Ελλήνων και πως είναι γνωστός για τις κωλοτούμπες του στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμπλήρωσε πως έγινε υπουργός με τις αγριάδες του.
Ο κύριος Πολάκης επανήλθε στο θέμα, πάλι μέσω του facebook, παραθέτοντας ένα άρθρο του καθηγητή και προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ.Ρόζενμπεργκ, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, τονίζοντας πως η νόσος μοιάζει με κρυολόγημα και ότι το κυνήγι του επιχειρηματικού κέρδους αποτελεί στην πραγματικότητα κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία!
Την ίδια στιγμή πάντως, οι περισσότεροι δήμοι εντατικοποιούν τους ψεκασμούς, ενώ όλοι οι κάτοικοι των 12 περιοχών στις οποίες εντοπίστηκαν τα κρούσματα ελονοσίας, έχουν αποκλειστεί από οποιαδήποτε αιμοδοσία.
Δείτε επίσης:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top