Φεύγει στο Παρίσι ο Τσίπρας – Ποιους θα δει και τι θα πει;

Προετοιμάζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την Σύνοδο στην Μπρατισλάβα

Φεύγει στο Παρίσι ο Τσίπρας – Ποιους θα δει και τι θα πει;

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει βαλίτσες για το Παρίσι, όπου στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, «είναι η δεύτερη συνάντηση αυτού του είδους στην οποία προσκαλείται ως παρατηρητής ο Έλληνας Πρωθυπουργός – ο μόνος Ευρωπαίος Πρωθυπουργός από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Αντικείμενο της μεθαυριανής συνάντησης είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στην σύνοδο της Μπρατισλάβα, όπου συγκαλείται στις 16 Σεπτεμβρίου άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

Στην συνάντηση του Παρισιού, όπως αναφέρουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η ελληνική πλευρά θα εισηγηθεί να υιοθετηθούν από τους προοδευτικούς Ευρωπαίους ηγέτες, ενιαίες θέσεις, σε κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας, και οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη σε διακηρύξεις του ΕΣΚ, αλλά και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας,αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα θέσει επίσης το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Δείτε επίσης:

Ρέντσι: «Πολλοί πίστεψαν μετά το Brexit ότι η Ευρώπη τελείωσε. Αυτό δεν ισχύει»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top