Κρίσιμο τετ α τετ για το Κυπριακό: Σε εξέλιξη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Αναμένεται να προκύψουν ενδείξεις για το που θα κινηθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί η κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Το��ρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο της νέας εντατικής φάσης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Όπως έχει ανακοινωθεί, η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στην προετοιμασία της ημερήσιας διάταξης των άλλων έξι συναντήσεων μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά παρατηρητές αναμένουν να προκύψουν κάποιες ενδείξεις ως προς το πού θα κινηθεί η τουρκική πλευρά μετά τις πρόσφατες συνομιλίες Ακιντζί στην Άγκυρα, ιδιαίτερα ως προς το θέμα της ασφάλειας και της απόσυρσης των κατοχικών στρατευμάτων.
Η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά ότι οι επτά συναντήσεις θα κρίνουν το μέλλον της όλης διαδικασίας των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Στις επόμενες έξι συναντήσεις θα συζητηθούν και τα έξι κεφάλαια τα οποία συναποτελούν το κυπριακό πρόβλημα, περιλαμβανομένης της διακυβέρνησης, του περιουσιακού, των εδαφικών αναπροσαρμογών και της ασφάλειας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top