Αβραμόπουλος: Πρόστιμο 250.000 ευρώ ΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑ σε όποια χώρα αρνείται τη μετεγκατάσταση!

Αυστηρή η Κομισιόν απέναντι στα κράτη-μέλη που δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους

Πρόστιμα-ρεκόρ ετοιμάζει η Κομισιόν για όσα κράτη-μέλη δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις του στο προσφυγικό.

Ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απάντησε εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ερώτημα που είχε καταθέσει πριν λίγες μέρες ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την αυστηροποίηση των κυρώσεων που προβλέπονται στο Δουβλίνο ΙΙΙ.

Ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε στο σχετικό ερώτημα, αναφέροντας ότι πράγματι η Επιτροπή υπέβαλε στις 4 Μαΐου 2016 πρόταση για αναδιατύπωση του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙΙ», με την οποία συμπληρώνεται το ισχύον σύστημα με διορθωτικό μηχανισμό κατανομής για τις περιπτώσεις στις οποίες τα κράτη μέλη θα έχουν να αντιμετωπίσουν δυσανάλογα μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο.

Όπως τόνισε θα επιβάλλεται «εισφορά αλληλεγγύης» ύψους 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα από τα κράτη-μέλη που δεν συμμετέχουν στον μηχανισμό κατανομής προσφύγων. Τα χρήματα θα δίνονται στα κράτη-μέλη που θα προσδιορίζονται ως υπεύθυνα για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Στην ερώτησή του, ο κ. Παπαδημούλης είχε ζη��ήσει την αυστηροποίηση του πλαισίου που ορίζει η Συνθήκη του Δουβλίνου για όσα κράτη-μέλη αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν σε σχέση με την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top