Σκουρλέτης: Πιθανή και πέμπτη τηλεοπτική άδεια

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας»

Ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί και πέμπτη τηλεοπτική άδεια άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο αριθμός έχει προσδιοριστεί στο νούμερο 4, χωρίς να έχει αποκλειστεί σε μια δεύτερη φάση, εάν προκύψει μια πραγματική ανάγκη η οποία να σχετίζεται με την ενημέρωση. Προϋπόθεση για να λειτουργεί μια δημοκρατία είναι να υπάρχει ένα απελευθερωμένο πεδίο και τοπίο στο χώρο της ενημέρωσης. Εν πάση περιπτώσει, σας λέω ότι -έχει ακουστεί δημόσια, δεν το λέω μόνο εγώ- το ενδεχόμενο να δοθούν παραπάνω άδειες θα εκτιμηθεί, θα αξιολογηθεί από τη στιγμή που θα υπάρχει μια πραγματική αναγκαιότητα, χωρίς να υπονομεύουμε πια τη βιωσιμότητα των σταθμών» τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι «δεν θα χρειαστεί σε καμία περίπτωση η ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφ��η», ενώ πρόσθεσε πως το πλεόνασμα θα διατεθεί για την ανάπτυξη και για κοινωνικούς σκοπούς.

Για το θέμα των εργασιακών σχέσεων επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με ποιοτικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και καλεί την αντιπολίτευση να αποσαφηνίσει την θέση της.