Τραγωδία στην Αίγινα: Σφάζονται κυβέρνηση και γνωστοί δημοσιογράφοι

Οι φήμες περί εμπλοκής υπουργών στο θέμα σήκωσαν ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

Τραγωδία στην Αίγινα: Σφάζονται κυβέρνηση και γνωστοί δημοσιογράφοι

​Την αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσαν οι φήμες που αναφέρουν πως κυβερνητικά στελέχη επέβαιναν στο φονικό ταχύπλοο που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «άθλια πολιτική εκμετάλλευση» από δημοσιογράφους και ΜΜΕ, μιλώντας αυτή τη φορά με ονόματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποια sites άφησαν αιχμές για τους επιβάτες του μοιραίου ταχυπλόου, εμπλέκοντας τους υπουργούς Φλαμπουράρη, Σταθάκη και Δρίτσα. Η είδηση διαψεύσθηκε άμεσα από την κυβέρνηση, προκάλεσε ωστόσο μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη διέψευσε τις φήμες, έκανε λόγο για "ψεύδη" και για "σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης". «Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες», ξεκαθάρισε.

Στην συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα για την παρουσία του στην προανακριτική διαδικασία. Ο κ.Δρίτσας δήλωσε για τον 77χρονο χειριστή του ταχυπλόου πως ήταν έμπειρος και ήξερε την περιοχή, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των επιβαινόντων και του ιδιοκτήτη του ταχύπλοου.

Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε αναρωτήθηκε στο twitter «μήπως οδηγούσε κάποιο ΣΥΡΙΖΟπουλο και το καλύπτουν;», ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας αναρωτήθηκε στο facebook «ποιοι ήταν οι συνεπιβάτες του κ. Λυκουρέζου;» και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ρώτησε στο twitter τον υπουργό Ναυτιλίας «μήπως βιαστήκατε για το ατύχημα της Αίγινας. Ή μήπως επίτηδες βιαστήκατε;».

pas3.jpg

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα «τα Νέα» στο σημερινό πρωτοσέλιδο της κάνει λόγο για «εμπλοκή Δρίτσα στην προανάκριση με δηλώσεις και εκτιμήσεις» και «φημολογία που συνέδεε κυβερνητικά στελέχη με την τραγωδία της Αίγινας» και «πολιτική τρικυμία που προκαλεί το ναυάγιο».

pas4.jpg

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. «Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Ο... αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση. Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε; Και άλλοι χρεοκόπησαν, αλλά δεν έκαναν και έτσι», σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι, κάνοντας ειδική αναφορά σε ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ.

«Ευχαριστούμε τον κ.Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας, τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε», σημείωσαν οι ίδιοι κύκλοι.

Η απάντηση του Ποταμιού: Ζαβλακώθηκαν στην κυβέρνηση!

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι απαντώντας στο κατηγορώ του Μαξίμου, επισημαίνει: «Ζαβλακωμένοι από την πολλή ηλιοθεραπεία οι κυβερνητικοί υπάλληλοι βάρδιας δε διαβάζουν πια ούτε τις ανακοινώσεις στις οποίες απαντούν (προφανώς από τις παραλίες). Το Ποτάμι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, του φερόμενου ως καπετάνιου, αλλά και όσων δηλώνουν ότι επέβαιναν στο ταχύπλοο που προκάλεσε το θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους. Είναι ο μόνος τρόπος να μάθουμε ποιος ήταν πραγματικά πού τις μοιραίες στιγμές. Και οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύψουν την αλήθεια, όπως είπαμε και επαναλαμβάνουμε. Εκτός αν η κυβέρνηση, που έχει πάρει διαζύγιο από τις πολιτικές αλήθειες, κηρύσσει πόλεμο πλέον σε όποιον αναφέρει έστω τη λέξη αλήθεια».

Για "στοχοποίηση σε βάρος του από το Μέγαρο Μάξιμου" κάνει λόγο ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η κυβέρνηση με σημείωμα της. Κύκλοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε και τον εαυτό της, στοχοποιώντας δημοσιογράφους για την άποψή τους. Ένα tweet του Άρη Πορτοσάλτε, στον προσωπικό του λογαριασμό όπου διατύπωνε ένα εύλογο ερώτημα για το δυστύχημα στην Αίγινα, επικαλούμενος το αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων επέβαιναν στο μοιραίο ταχύπλοο, έγινε η αφορμή να δείξει η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά το πόσο «εκτιμά» την ελεύθερη και αχειραγώγητη άποψη. Κύκλοι του ΣΚΑΪ υπενθυμίζουν ότι σε όλες τις Δημοκρατίες οι «ενοχλητικοί δημοσιογράφοι» είναι αποδεκτοί από τις κυβερνήσεις και πολλές φορές απαραίτητοι. «Ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε, αντέχει τους «ενοχλητικούς δημοσιογράφους» και τη Δημοκρατία; Ή μήπως δεν αντέχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο, αλλά ούτε και το twitter;» αναρωτιούνται οι ίδιοι κύκλοι.

Έντονα αντέδρασε μέσω twitter και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ο οποίος κάνει λόγο για «τυφλοπόντικες του Μαξίμου που διακινούν χυδαία ψέματα» και για «πάτο».«Η ιστορία όμως δεν συγχωρεί! Ευτυχώς» πρόσθεσε ο ίδιος.

pas.jpg
tsipras233.jpg

Δείτε επίσης:

Γιατί δεν βοήθησε τους ναυαγούς της «Αντωνίας» ο χειριστής του ταχύπλοου- Όλο το υπόμνημα

Αίγινα:Στα δικαστήρια Πειραιά ο 77χρονος-Προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στον καπετάνιο της λάντζας;

Αίγινα:Τελευταία πράξη της τραγωδίας-Ανείπωτος ΠΟΝΟΣ στη κηδεία της 5χρονης και του πατέρα της

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top