ΘΥΕΛΛΑ στα ειδικά μισθολόγια! Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ – Την στέλνουν στον Τσακαλώτο οι ένστολοι

Ζητούν την εφαρμογή της και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις αν δεν υλοποιηθεί σύντομα

​Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα των ειδικών μισθολογίων που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θέλει τους ενστόλους (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες) να επιστρέφουν στους μισθούς που έ��αιρναν το 2012, καθαρογράφηκε και βρίσκεται ήδη στα χέρια των ενστόλων.

Όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, θα την επιδώσουν με δικαστικό κλητήρα στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας την εφαρμογή της, ενόψει μάλιστα της σύνταξης νέων ειδικών μισθολογίων.

Μιλώντας στο Onalert.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας, δήλωσε: «Τα ψέματα τελείωσαν και ο καθένας μετά την επίδοση της απόφασης στο υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να αντιληφθεί ποιοι σέβονται τους θεσμούς και εννοούν όσα έλεγαν προεκλογικά και ποιοι έδιναν υποσχέσεις μόνο για αντιπολίτευση και προκειμένου να χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων».
Από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών λάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τότε θα πρέπει να συμμορφωθεί, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εξηγώντας πως εάν δεν το πράξει, τότε θα ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ομοσπονδίες των αστυνομικών, ΠΟΑΣΥ ΚΑΙ ΠΟΑΞΙΑ, αναφέρουν συγκεκριμένα:
Στα χέρια των Ομοσπονδιών μας, βρίσκεται πλέον η βαρυσήμαντη απόφαση τ��ς Ολομέλειας του Στε, με βάση την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι διατάξεις του ν. 4307/2014, τόσο όσον αφορά στις μειωμένες αναδρομικές αποδοχές, όσο και στις εφεξής μισθολογικές ρυθμίσεις στα μισθολόγια των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.
Ύστερα από αυτή την μεγάλη δικαστική διεκδίκηση και επιτυχία των Ομοσπονδιών, μοναδικό συνταγματικά ανεκτό μισθολόγιο που πρέπει να ισχύσει είναι αυτό που καθορίζεται με τις διατάξεις του ν. 3205/2002, όπως ίσχυε μέχρι τον Ιούλιο του 2012.
Η απόφαση 1127/2016 της Ολομέλειας του ΣτΕ, θα επιδοθεί, δια των νομικών συμβούλων Χαρ. Μπουκουβάλα και Ρ. Μπαρμπούρη στον Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης στις αρχές κιόλας της προσεχούς εβδομάδας, λόγω μεγάλου όγκου. Οι Ομοσπονδίες θα τάξουν εύλογη προθεσμία, ώστε η Διοίκηση να συμμορφωθεί και να την υλοποιήσει, για όλο το αστυνομικό προσωπικό.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top