Αποκαλύψεις Ολάντ για το καλοκαίρι του 2015: Πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα για την Ελλάδα

Τι λέει για τον «φίλο Τσίπρα» και το πώς «ξεμπλόκαρε την κατάσταση»

Ιδιαίτερα αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και τις δραματικές διαπραγματεύσεις του περυσινού καλοκαιριού περιλαμβάνει το βιβλίο «Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο» με εξομολογήσεις του Φρανσουά Ολάντ στους Αντονίν Αντρέ και Καρίμ Ρισουλί.

Ο Γάλλος πρόεδρος κάνει λόγο για αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα που ξεμπλόκαρε την κατάσταση όταν όλα έμοιαζαν μαύρα, ενώ δεν διστάζει να ομολογήσει πως πίστεψε ότι «θα τελειώσει άσχημα» το θέμα τςη διαπραγμάτευσης με τη χώρα μας.

Αφού αποκαλεί τον πρωθυπουργό ως «φίλο Τσίπρα», ο Ολάντ στο κεφάλαιο 21 με τίτλο «Βοήθησέ με να σε βοηθήσω», αναφέρει: «Γύρω στις 6 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ, τη Μέρκελ και τον Τσίπρα».

Συνεχίζοντας, ο Ολάντ είπε (σύμφωνα με τους συγγραφείς): «Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Πέμπτη στα γαλλικά βιβλιοπωλεία και παρουσιάζεται εκτενώς από τα γαλλικά ΜΜΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top