Μηταφίδης: Μονόδρομος τα διεθνή δικαστήρια για τις αποζημιώσεις εάν η Γερμανία πει «όχι»

«Πιστεύω ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κοινοβουλίου θα υπάρξει μια κοινή στρατηγική»

Μηταφίδης: Μονόδρομος τα διεθνή δικαστήρια για τις αποζημιώσεις εάν η Γερμανία πει «όχι»

«Εάν η γερμανική πλευρά παραμείνει σε αυτή τη στάση που κρατάει από τη δεκαετία του ΄50 στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, τότε ο μόνος δρόμος που μένει είναι να απευθυνθούμε στα διεθνή δικαστήρια» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».

«Για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κοινοβουλίου θα υπάρξει -πιστεύω- μια κοινή στρατηγική και ελπίζω και κάποιοι που την τελευταία στιγμή, όπως η ΝΔ ανακάλυψαν διαφωνίες, όχι επί της ουσίας, να συνταχθούν σε αυτή την προσπάθεια. Διότι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, είναι ένα ιστορικό χρέος της Γερμανίας», τόνισε ο κ. Μηταφίδης.

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι «πάντα επιστρατεύονταν οι τρέχουσες πολιτικές ανάγκες ώστε αυτό το ζήτημα να πηγαίνει στις καλένδες» και κατέληξε: «Δεν μπορούν να ξεχαστούν αυτά και δεν υπάρχει συγχώρεση. Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε ως κοινοβούλιο πια, χωρίς περισπασμούς, είναι ότι αυτό το ιστορικό χρέος της Γερμανίας πρέπει να εκπληρωθεί σε όλα τα επίπεδα και όχι με διάφορες παραπλανητικές κινήσεις του τύπου Γερμανικό Ταμείο για το μέλλον και διάφορα άλλα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top