ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ από την Τουρκία: «Δημαγωγός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας»

Επίθεση για τις δηλώσεις του Π. Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

​Πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλου εξαπολύει με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις δηλώσεις του σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων και το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν να γίνει η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τον κ. Παυλόπουλο για δημαγωγία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημoκρατίας Παυλόπουλου ότι “ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα έως ότου η απόγονος των θυτών Τουρκία αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων και ζητήσει ειλικρινή συγνώμη” συνιστούν δημαγωγία που απέχει από την καλή πρόθεση και την ευθύνη ενός κρατικού αξιωματούχου.

Οι δηλώσεις του Παυλόπουλου, που διαστρεβλώνουν το ότι το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα είναι κλειστό προσωρινά, εξαιτίας εργασιών επισκευής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον Έλληνα αρμόδιο και στις πλευρές που επιχειρούν να διατηρήσουν στην επικαιρότητα τους ισχυρισμούς για τον Πόντο, οι οποίοι (ισχυρισμοί) δεν είναι από ιστορικής και νομικής απόψεως βάσιμοι, και δεν αντιμετωπίζουν καθόλου ψύχραιμα το ζήτημα όταν αυτό εισέρχεται στην πολιτική, τις απάνθρωπες , από την ίδρυση των χωρών τους (έως και σήμερα), πολιτικές αφομοίωσης απέναντι σε όλες τις μειονότητες.

Οι εν λόγω ανακοινώσεις, που υποδαυλίζουν το θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος των φανατικών στοιχείων στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό, είναι αντίθετες στο πνεύμα των σχέσεων φιλίας και γειτονίας και δεν βοηθούν στην εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των δ��ο χωρών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top