Απάντηση Σπίρτζη στη ΝΔ: «Καρφώνεστε»

«Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί με τις δικές σας δεσμεύσεις»

​Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Χ. Σπίρτζη και τη ΝΔ, με αφορμή συνέντευξη του υπουργού, στην οποία υποστήριξε ότι τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ «είναι προφανές ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τραπεζικών ιδρυμάτων».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει πως «ο κ. Σπίρτζης εγείρει σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας», προσθέτοντας πως «ο υπουργός αντιτάσσεται στις πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων».

Αμέσως με ανακοίνωσή του ο κ. Σπίρτζης απάντησε στη ΝΔ ως εξής:

«Όλοι κατανοούμε την τακτική της σημερινής ΝΔ να απαλλαγεί από κάθε δυσάρεστη, αντιλαϊκή και αποτυχημένη πολιτική, με έμφαση αυτές που προσφάτως δέσμευσαν τη χώρα.

Όλοι κατανοούμε την σκοπιμότητα της προσπάθειας δόμησης ενός δήθεν μεταρρυθμιστικού προσωπείου της ΝΔ, για να μην τους προλάβουν οι υπέρμαχοι της "τεχνοκρατικής" ελίτ.

Αυτό που δεν κατανοούμε είναι πώς συνδυάζονται αυτές οι προσπάθειες με τη συνέχιση μιας ακροδεξιάς λαϊκίστικης τακτικής που στρεβλώνει τα λεγόμενα μας και όχι μιας πολιτικής αντιπαράθεσης που θα αναδείξει τις διαφωνίες μας. Τι θέλουν να κρύψουν;

Υπενθυμίζουμε στο γραφείο τύπου της ΝΔ, γιατί όπως όλοι ξέρουμε ΝΔ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ:

• Το ΤΑΙΠΕΔ συγκροτήθηκε και λειτουργεί με δικές σας δεσμεύσεις, δικές σας επιλογές και δική σας υπηρεσιακή συγκρότηση, κυρίως από στελέχη του τραπεζικού τομέα, που θα επιστρέψουν στα τραπεζικά ιδρύματα που υπηρετούν.
• Το Υπερταμείο συγκροτήθηκε, προκειμένου να μην πουληθεί όλη η δημόσια περιουσία, όπως εσείς είχατε συμφωνήσει και όπως εσείς πιστεύετε ότι θα έπρεπε.
• Επαναλαμβάνουμε όσα ο υπουργός είπε στη συνέντευξη του για τις ιδιωτικές επενδύσεις που σκόπιμα στρεβλώνετε:

"Αυτή είναι και η διαφορά μας από τη ΝΔ και τους συνοδοιπόρους της, τους δήθεν μεταρρυθμιστές. Η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών ή τουλάχιστον μόνο από επενδύσεις ιδιωτών.

Αυτός ο λαϊκίστικος νεοφιλελεύθερος δογματισμός δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ με επιτυχία, σε κανένα κράτος, σε καμία ιστορική στιγμή. Στο μόνο που έχει συμβάλει είναι η μεταβίβαση δημόσιου πλούτου σε λίγους, η συνέχιση της φτώχειας και η ανακύκλωση της ύφεσης.

Εμείς πιστεύουμε σε δημόσιες επενδύσεις που συμπαρασύρουν τον ιδιωτικό τομέα σε παραγωγική λογική. Πιστεύουμε στην συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα".

Προερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα και στηριζόμαστε στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις που βρίσκονται και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό που βασίζεται στις μεταπρατικές δυνάμεις του αεριτζίδικου εμπορίου χρήματος. Αυτό που τα τελευταία χρόνια λένε "αγορές".

• Καταλαβαίνουμε την ανησυχία σας για το ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης, αλλά μην το δείχνετε έτσι. Καρφώνεστε... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top