Με την παρουσία του Κουρουμπλή έγινε η σύσκεψη για θέματα Αυτοδιοίκησης στο δήμο Χερσονήσου

«Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από την κακοποίηση της αισθητικής μας» είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

​Μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τρέχοντα θέματα, συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη στο δημαρχείο Χερσονήσου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Για το θέμα των απορριμμάτων, ο υπουργός μ��λησε για έναν κρίσιμο διάλογο που πρέπει να ολοκληρωθεί και απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο σε κόμματα και φορείς: «Τα σκουπίδια συνδέονται με παρά πολλά χρήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Τα συμφέροντα είναι πολλά, διαπλεκόμενα, συμπλεκόμενα, συγκρουόμενα. Εγώ, θέλω, φιλοδοξώ να κάνω ένα νομοσχέδιο το οποίο να έχει πραγματικά τη συναίνεση όλων, και των κόμματων και των φορέων» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

«Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από αυτή την κακοποίηση της αισθητικής της. Μια πανέμορφη χώρα, με ένα πλουσιότατο περιβάλλον, να θυμίζει σε ορισμένες περιοχές ένα απέραντο σκουπιδότοπο;» πρόσθεσε.

Ο υπουργός, δήλωσε ακόμη ότι θα λάβει υπόψη την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης για το σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε συνδυ��σμό με την πρόταση της ΚΕΔΕ.

Αναφερόμενος επίσης στα ληξιπρόθεσμα χρέη των ΟΤΑ, είπε ότι ανέρχονται σε 326 εκ ευρώ και δεσμεύθηκε να αποδοθούν στους ΟΤΑ τα παρακρατηθέντα απ? αυτούς ποσά.

Εξάλου ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το προσφυγικό, υπενθύμισε ότι η ΚΕΔΕ στο συνέδριο της Σάμου πήρε μια ομόφωνη απόφαση ότι όλοι οι δήμοι πρέπει να βάλουν πλάτη.

«Μπορεί αύριο να μην χρειασθεί να έλθει κανένας, αλλά από κει και πέρα είναι ένα θέμα το οποίο είναι ανοιχτό. Μακάρι να μην έχομε αύξηση εισροών» είπε.

Ο ίδιος επίσης, σημείωσε ότι μπορεί να βρεθούν τρόποι που να μην επηρεάσουν ο προσφυγικές ροές, ούτε στο ελάχιστο τον τουρισμό. «Δεν είμαστε τρελοί να καταστρέψομε ένα τομέα που δίνει στη χώρα αυτό που δίνει. Έχουμε γνώση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top