ΝΔ κατά Αλεξιάδη: «Με τις κυβερνητικές ευλογίες οι φοροφυγάδες συνεχίζουν το πάρτυ»

Για «ενόχληση» της ΝΔ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Κόντρα ξέσπασε σήμερα μεταξύ της ΝΔ και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ Αλεξιάδη, με αφορμή όσα δήλωσε ο τελευταίος σε συνέντευξή του για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Yποστηρίζει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της:
«Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχεται ότι η κυβερνητική πολιτική της φοροεπιδρομής ενισχύει τη φοροδιαφυγή, αντί να την περιορίζει. Αυτή η δημόσια παραδοχή εξοργίζει τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες που εξοντώνονται καθημερινά.
Την ίδια στιγμή, οι φοροφυγάδες, με τις κυβερνητικές ευλογίες, συνεχίζουν το πάρτυ.
Η αλλαγή του μείγματος πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών είναι αναγκαία προϋπόθεση για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο. Αυτήν την πολιτική δεσμεύεται να υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία».
Αλεξιάδης: Καταλαβαίνω πλήρως γιατί ενοχλείται η ΝΔ
Απαντώντας στην αναφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "το πάρτι που συνεχίζουν οι φοροφυγάδες", ο κ. Αλεξιάδης καλεί την ΝΔ «να μας δείξουν, οποιαδήποτε περίοδο στη διακυβέρνησή τους, κατά την οποία να έγιναν περισσότεροι έλεγχοι ή περισσότερες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, από όσες έγιναν αυτή την περίοδο».
«Αντιλαμβάνομαι πως η συγγραφή του κυβερνητικού τους προγράμματός, τους απασχολεί πάρα πολύ και τους αναγκάζει να εκδίδουν δελτία Τύπου που βασίζονται σε σχόλια φιλικών τους ΜΜΕ και όχι στα πραγματικά δεδομένα», προσθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και καταλήγοντας τονίζει:
«Καταλαβαίνω πλήρως το τι ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία στα όσα κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς. Το μόνο για το οποίο μπορώ να δεσμευθώ, είναι πως στο άμεσο μέλλον θα ενοχληθούν ακόμα περισσότερο».