Αλεξιάδης: «Δεν υπάρχει περίπτωση καμία επιχείρηση να γλιτώσει τον έλεγχο»

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει μια μεγάλη μάχη»

Αλεξιάδης: «Δεν υπάρχει περίπτωση καμία επιχείρηση να γλιτώσει τον έλεγχο»

​Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Γίνεται σημαντική δουλειά. Ας συγκρίνει κάποιος τις κινήσεις του Ιουλίου και Αυγούστου του 2016 με τα προηγούμενα χρόνια, πότε άλλοτε έγιναν σε 40 μέρες τόσα πολλά όσα έγιναν τώρα;», αναρωτήθηκε και συμβούλεψε τους πολίτες:

«Οι πολίτες μέχρι τώρα κρατάνε τις χειρόγραφες αποδείξεις, αλλά όταν ψηφιστεί η διάταξη για το πλαστικό χρήμα δεν θα χρειάζεται να τις κρατούν, γιατί η χρήση της κάρτας θα αποδεικνύει τη συναλλαγή. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, αυτοί που έχουν δικαίωμα να έχουν αφορολόγητο θα πρέπει να χτίζουν το αφορολόγητο με κάρτα».

Έστειλε μάλιστα μήνυμα στους επιχειρηματίες ότι όσοι δεν κόβουν αποδείξεις ή εμποδίζουν τους ελέγχους θα έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει μια μεγάλη μάχη χωρίς κανένα συμβιβασμό, χωρίς καμία υπαναχώρηση. Το μόνο άβατο που δεχόμαστε για θρησκευτικούς λόγους είναι το άβατο του Αγίου Όρους. Δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδήποτε επιχείρηση, οποιοσδήποτε επ��χειρηματίας, όπου και αν είναι, όποιες επαφές ή φιλίες και αν έχει να γλιτώσει τον φορολογικό έλεγχο», τόνισε.

Όσον αφορά στην πορεία των εσόδων, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι «το πρώτο επτάμηνο του έτους έχουμε πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού και μάλιστα τους έχουμε υπερβεί σε πολύ μεγάλο βαθμό».

«Δεν περιγράφουμε το δικό μας sucess story, δεν εφησυχάζουμε, απλά τα παρακολουθούμε από κοντά και εργαζόμαστε για να πάνε καλύτερα τα πράγματα», πρόσθεσε.

Εκτίμησε τέλος ότι η κυβέρνηση θα καλύψει τον προϋπολογισμό, θα είναι πολύ πιο πάνω από τους στόχους και δε θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top