Μουζάλας: «Οι μετανάστες έχουν εγκατασταθεί πια στα νησιά»

«Αναίδεια να μιλούν για αύξηση των προσφυγικών ροών»

​«Έχει μαζευτεί ένας αριθμός ανθρώπων, ο οποίος τις παλαιότερες εποχές μπορεί να ήταν πολύ περισσότερος, αλλά ήταν ανανεούμενος πληθυσμός. Τώρα είναι ένας πληθυσμός που έχει εγκατασταθεί στα νησιά». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε «αναίδεια» το να γίνεται λόγος για αύξηση των προσφυγικών ροών, κάνοντας σύγκριση με το περσινό διάστημα, όταν καθημερινά έφταναν στην Ελλάδα από 5.000 – 8.000 άνθρωποι κάθε μέρα.

Πάντως δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Τουρκία, τονίζοντας πως «οποιαδήποτε αστάθεια στην περιοχή μπορεί να κλονίσει αυτή την τόσο ευαίσθητη συμφωνία».

«Η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά δημιουργεί πια δυσκολίες στη συνύπαρξη με τον ντόπιο πληθυσμό. Πρέπει να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα του πληθυσμού με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Στα νησιά αυτή η ισορροπία έχει χαθεί και προς τις δύο πλευρές», είπε ο κ. Μουζάλας.

Μάλιστα αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ξεκινήσει η μεταφορά στην Αθήνα ανθρώπων και οικογενειών, οι οποίοι εκπί��τουν από τη συμφωνία.

«Επίσης θα επιστρέψουμε και θα θέσουμε υπό κράτηση αυτούς που συμμετέχουν σε βανδαλισμούς και στη μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται. Θα αυξηθεί η αστυνόμευση στα νησιά», τόνισε.

Προανήγγειλε ακόμα τη δημιουργία camp μικρών πληθυσμών, ισομοιρασμένων σε όλη την Ελλάδα, ενώ χθες στην Κρήτη σημείωσε ότι θα πρέπει να μεταφερθούν εκεί μέχρι το Δεκέμβριο 2.000 πρόσφυγες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top