Καλά κρατεί ο «πόλεμος» Πολάκη με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ

Συνεχίζονται οι καταγγελίες από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία για την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, μετά την απάντησή του στην κριτική που του άσκησε η ΠΟΕΔΗΝ, ότι η μόνη επέμβαση που έγινε στο πολυδιαφημισμένο νοσοκομείο της Σαντορίνης, ήταν εκείνη των αιμορροΐδων στην οποία παρίστατο και ο ίδιος.

«Δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροούν, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες» σχολίασε χθες ο Π. Πολάκης ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά»!
Ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι «ο κ. Πολάκης επέλεξε το ρόλο του αναλώσιμου υπουργού του τουφεκιοφόρου ο οποίος προσπαθεί να προστατεύει τον ηγέτη και τους στρατηγούς της κυβέρνησης. Δεν απάντησε στα συγκεκριμένα στοιχειά της ΠΟΕΔΗΝ που αναφέρει ότι το προσωπικό επί των ημερών του κυρίου Τσίπρα λιγόστευσε κατά τέσσερις χιλιάδες».
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Σαντορίνης, όπως η κυρία Σταυρούλα Δακούτρου, αναγκάζονται να έρθουν στην Αθήνα, για εξετάσεις.
Στο Ιπποκράτειο η υποστελέχωση είναι δραματική. Στις 880 οργανικές θέσεις οι 390 είναι κενές ενώ λείπουν περισσότεροι νοσηλευτές και τραυματιοφορείς.
Όμως τριτοκοσμικές ��υνθήκες επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα. Προσωπικό ανεπαρκές και ελλιπής υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Στη Θεσπρωτία γιατροί και νοσηλευτές έκαναν έρανο για γάζες .
«Επισκέφτηκα χθες το κέντρο υγείας Θεσπρωτικού. Οι συνάδελφοι εκεί με ενημέρωσαν ότι αναγκάστηκαν να συγκεντρώσουν μεταξύ τους χρήματα. Συγκέντρωσαν 24 ευρώ γιατί είναι λίγοι εργαζόμενοι και πήγαν στο διπλανό φαρμακείο και αγόρασαν γάζες» τονίζει ο κ. Γιαννακός.
Στη Λάρισα από τα πέντε κέντρα υγείας μόνο το ένα έχει έναν παιδίατρο.
Όπως επίσης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στα νησιά οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν με χρωστούμενα ρεπό ακόμα και από τ�� 2013, ενώ έγκυες και έκτακτα περιστατικά αναγκάζονται να μεταβούν σε κοντινά νησιά η στην Αθήνα με αεροσκάφη.
«Κοστίζουν πολύ περισσότερο στον Έλληνα φορολογούμενο, θα μπορούσε να επανδρωθεί πραγματικά το νοσοκομείο με τους κατάλληλους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό» δηλώνει ο Δημήτρης Κουρουβακάλης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι διακομιδή με C130 κοστίζει 7.300 ευρώ την ώρα. Σύμφωνα με τους νοσηλευτές, με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να αγοραστούν τα χειρουργικά υλικά για να χειρουργηθούν δέκα άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν ένα χρόνο στη λίστα αναμονής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top