Συναγερμός στην κυβέρνηση για το προσφυγικό: Αποφασίστηκε η δημιουργία νέων camp στην Κρήτη

Σύσκεψη υπό τον Γ. Μουζάλα στο Ηράκλειο

Συναγερμός στην κυβέρνηση για το προσφυγικό: Αποφασίστηκε η δημιουργία νέων camp στην Κρήτη
Συναγερμός επικρατεί στην κυβέρνηση για το προσφυγικό, με τις εκ νέου αυξημένες ροές τις τελευταίες ημέρες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο να έχουν «τινάξει στον αέρα» οριστικά την τουριστική σεζόν σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, την ίδια στιγμή που υπάρχουν ενδείξεις για πλήρη «χαλάρωση» στα μέτρα αποτροπής από την Τουρκία.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης υπό τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη και των δημάρχων της.
Σύμφωνα με το flashnews.gr της Κρήτης, ο κ. Μουζάλας ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ότι μετά την τουριστική περίοδο και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο θα δημιουργηθούν camp φιλοξενίας προσφύγων και στην Κρήτη.
«Η Κρήτη μέχρι σήμερα έμεινε ανέγγιχτη στην 1η φάση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Τώρα όμως βρισκόμαστε στην αρχή της 2ης φάσης του σχεδίου μεταφοράς μεταναστών» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε:
«Βρήκα μια Κρήτη που έχει όλη τη διάθεση να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να μην είναι μεγάλο αυτό το βάρος. Τα camp θα αποτελούνται από μικρά σπιτάκια και προορίζονται να φιλοξενήσουν 2.000 περίπου πρόσφυγες, ενώ σε αυτά θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση ,εκπαίδευση και ενασχόληση των παιδιών. Αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να υπάρξει ομοιογένεια του πληθυσμού που θα μεταφερθεί στην Κρήτη, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεταξύ τους διαμάχες, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για 24ωρη φύλαξη του πληθυσμού» τόνισε ο κ. Μουζάλας.
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Βασική αρχή της κυβέρνησης είναι τα δικαιώματα των πολιτών να ισορροπούν με τα δικαιώματα των ντόπιων. Δεν έχω απάντηση πόσοι θα βρίσκονται στο νησί μετά από τρία χρόνια καθώς άλλοι μπορεί να φύγουν αφού θα είναι ελεύθεροι πολίτες και θα μπορούν να πάνε όπου θέλουν και άλλοι ίσως επιλέξουν να μείνουν εδώ. Δίνουμε στους δημάρχους τη δυνατότητα να βρουν χώρους και να δούμε όλοι μαζί πως θα γίνει η κατανομή των προσφύγων».
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ότι η Κρήτη θα σηκώσει το βάρος που της αναλογεί.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top