Ο Αλεξιάδης κηρύσσει τον ανένδοτο στη φοροδιαφυγή

«Το ΣΔΟΕ εντόπισε δέκα τόνους λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 “μαϊμού” προϊόντα στην Κρήτη»

​Κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ή να εφησυχάσει με τα φαινόμενα φοροδιαφυγής ήταν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm.

«Θα είμαστε σε μία διαρκή σύγκρουση, ειδικά με τα θέματα φοροδιαφυγής. Είναι δεδομένο ότι η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και η διαφθορά ψάχνουν συνεχώς να βρουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και είναι δεδομένο ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να συγκρουστούμε με αυτά τα φαινόμενα και αυτά που βλέπετε το τελευταίο διάστημα είναι η κορυφή του παγόβουνου», είπε.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ακόμα πως κάποιοι επιχειρηματίες θέλησαν να παίξουν με τη φωτιά, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις του υπουργείου, ενώ έστειλε μήνυμα στους παραβάτες, λέγοντας:

«Σε όλους αυτούς, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους βίας ή εκφοβισμού προσπαθούν να αποφύγουν τον έλεγχο, είτε απειλώντας τους υπαλλήλους που πάνε να κάνουν τους ελέγχους, είτε αφήνοντας κάποια υπονοούμενα κ.λπ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση εμείς ως Δημόσιο, ως κράτος, ως Πολιτεία, να υποχωρήσουμε σ' αυτά τα φαινόμενα», είπε και πρόσθεσε:

«Όσοι εμποδίζουν τον έλεγχο ή προσπαθούν να παρεμποδίσουν ή να εκφοβίσουν τους ελεγκτές να ξέρουν ότι έχουν κλείσει συμβόλαιο για να κατασκηνώσουμε στα καταστήματά τους. Θα στοχοποιηθούν τα καταστήματά τους και όσοι δημιουργούν αυτά τα προβλήματα θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να κλέβει, να συλλαμβάνετ��ι την ώρα της κλοπής και να επιτίθεται σ' αυτούς που τον συνέλαβαν για την κλοπή. Είναι απαράδεκτα πράγματα».

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ακόμα πως και οι πολίτες έχουν ευθύνη για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής τονίζοντας ότι κι εκείνοι πρέπει να καταλάβουν ότι το ζήτημα αυτό τους αφορά και πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα.

«Πρέπει οι πολίτες να έχουν την κουλτούρα να ζητούν αποδείξεις και να καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα. Αν εμείς δεν καταλάβουμε ότι ως πολίτες πρέπει να αντιστεκόμαστε σε αυτά τα φαινόμενα, τότε αυτά τα φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται», τόνισε.

Αποκάλυψε επίσης ότι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έβγαλαν λαβράκια, αφού μόνο στην Κρήτη κατασχέθηκαν δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 “μαϊμού” προϊόντα.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφερόμενος το θέμα πλαστικού χρήματος τόνισε ότι πρέπει να επεκταθεί η χρήση του για να ενισχυθεί η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ για την πορεία των εσόδων σημείωσε πως έξι μήνες ήταν πάνω από το όριο του προϋπολογισμού και ότι τον Ιούλιο ικανοποιήθηκαν οι στόχοι κατά 95%.

«Έξι μήνες που τα έσοδα ήταν πάνω από το όριο του προϋπολογισμού δεν υπήρχε πουθενά σαν είδηση -τουλάχιστον σε μία κατηγορία ΜΜΕ που θέλουν να υποκαταστήσουν την αντιπολίτευση στον ρόλο τους απέναντι στην κυβέρνηση- και όταν τον Ιούλιο είχαμε κάποια άλλη εξέλιξη, αμέσως έγινε πρώτο θέμα και μάλιστα υπερτονισμένο», είπε και κατέληξε:

«Είχαμε υπέρβαση εσόδων 954 εκατ. στο εξάμηνο. Στον μήνα ��ούλιο, τον πιο δύσκολο για τα έσοδα, που είχαμε στόχο 5,6 δισ, αντί γι’ αυτά πιάσαμε περίπου 5,25 δισ. στα έσοδα. Ικανοποιήσαμε τον στόχο κατά 95% . Τον Ιούλιο είμαστε κατά 333 εκατ. κάτω από τον στόχο για τον μήνα αυτόν, στο επτάμηνο όμως είμαστε πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού και με τους ελέγχους που ξεκινήσαμε θα πάμε πολύ καλύτερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top