Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία

Και επίθεση στη ΝΔ

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία
Την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, κατηγορεί τη ΝΔ ότι πολιτική της είναι η άνευ όρων υπεράσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων.
«Η μοναδική μέριμνα που έχει η Νέα Δημοκρατία για την παιδεία είναι η συνέχιση της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, την οποία άσκησε με εξαιρετικό ζήλο κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας, καθώς και η άνευ όρων υπεράσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι η στάση αυτή δεν εκπλήσσει γιατί «τι καλύτερο να περιμένει κανείς από το κόμμα του οποίου ο επικεφαλής, Κ. Μητσοτάκης, αποκαλεί τους μαθητές “πελάτες”; Ποιος θα περίμενε κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ όταν ο βουλευτής της, Θ. Φορτσάκης, ζητά την έκδοση κουπονιών από το κράτος για την ενίσχυση των ιδιωτικών σχολείων με δημόσιο χρήμα;».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «στηρίζει πλήρως την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για τον εξορθολογισμό και τον εκδημοκρατισμό του πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων» και επισημαίνει ότι «οι πρακτικές της κακοπληρωμένης και ελαστικής εργασίας δεν πλήττουν μόνο τους διδάσκοντες, αλλά συνολικά την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top