Κουμουτσάκος: Ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εκλογών

«Η ΝΔ είναι ανοικτή για πολιτικές συνεργασίες ουσίας»

«Σ' ένα περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων. Υπ' αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι' αυτό -για εμάς τουλάχιστον- δεν θα είναι αιφνιδιασμός», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ καθώς «είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ».
Δεν απορρίπτει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό με δύο προϋποθέσεις, «την αποσύνδεσή της από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών» και τη «μη αλλοίωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου πολίτευμα της χώρας».
Ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι η Τουρκία μεταλλάσσεται «σε ένα ιδιότυπο Ερντογανικό καθεστώς που την απομακρύνει από την Ευρώπη» και σημειώνει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η αδρανοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες τονίζει ότι «η ΝΔ είναι ανοικτή για πολιτικές συνεργασί��ς ουσίας». «Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν σ' ένα πραγματικό άλμα της Ελλάδας προς τα εμπρός», αναφέρει και σημειώνει ότι η ΝΔ χρειάζεται να «διευρύνει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι «διαχρονικά υπήρξε ένα υπεύθυνο και ταυτόχρονα λαϊκό κόμμα. Γι' αυτό απεχθάνεται τον λαϊκισμό».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΝΔ υπονοεί ότι τους υποθάλπει τους αντιεξουσιαστές η κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε:
«Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ στα τελευταία γεγονότα ανομίας επιβεβαίωσε τη δομική αμηχανία και αδυναμία τής κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποκύπτοντας στην πίεση του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του -που επισήμως καταργήθηκαν αλλά φαίνεται ότι παραμένουν παρούσες- έφτασε στο σημείο να προσκαλέσει σε συζήτηση και διαβούλευση τις «συλλογικότητες των Εξαρχείων», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε. Έτσι, από την ιδεολογική- κομματική κάλυψη και την ανοχή, περάσαμε στην επίσημη πρόσκληση συνδιαβούλευσης. Ας κρίνουν λοιπόν οι πολίτες την ιδιότυπη αυτή σχέση ΣΥΡΙΖΑ- αντιεξουσιαστών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top