Παππάς: Ούτε ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί ούτε εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο

«Οι άδειες είναι τέσσερις » υποστήριξε για τους τηλεοπτικούς σταθμούς

Παππάς:  Ούτε ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί  ούτε εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο

«Οι άδειες είναι τέσσερις, όπως έχει αποφασίσει η Βουλή», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», σημειώνοντας ότι «είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα και μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε τη δημοπρασία».

Για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, λέει ότι θα ακολουθήσει αυτής των πανελλαδικών.

Ο κ. Παππάς κατηγορεί τη ΝΔ για «διαρκή ταύτιση με τις θέσεις όσων αυτήν τη στιγμή έχουν κανάλια», αναφερόμενος στις επικρίσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν περίμενε τις αποφάσεις του ΣτΕ, λέγοντας ότι η «ΝΔ ζητά για χιλιοστή φορά να μη γίνει ο διαγωνισμός», θέτοντας το ίδιο ερώτημα που κατέθεσαν στο ΣτΕ οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση άργησε να κλείσει την πρώτη διαπραγμάτευση και αυτό κόστισε στη χώρα, επισημαίνει ότι το ΔΝΤ έχει παραδεχθεί ότι οι στόχοι ήταν άπιαστοι και το πρόγραμμα μη εφαρμόσιμο. Σημειώνει δε ότι «το ίδιο έκανε και ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά», λέγοντας επίσης ότι «ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Στουρνάρα υπέγραψαν την 5η αξιολόγηση τον Ιούνιο του 2014. Για 7 μήνες μέχρι τις εκλογές δεν έκαναν απολύτως τίποτα», και τονίζει: «Εμείς κληρονομήσαμε τις δεσμεύσεις τους για υψηλά πλεονάσματα. Με τη διαπραγμάτευση τα μειώσαμε και τα κάναμε ρεαλιστικά. Τι ζητάνε, δηλαδή; Μας εγκαλούν επειδή καταφέραμε με τη διαπραγμάτευση να ρίξουμε τα πλεονάσματα που και αυτοί παραδέχονται ότι δεν πιάνονταν;»

Ο κ. Παππάς εκτιμά ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει σύντομα «και στο θέμα των εργασιακών να έχουμε μια κατάληξη η οποία να είναι θετική για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας», ενώ σε σχέση με την παρουσία του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα αναφέρει ότι θα εξαρτηθεί από την κατάληξη της για το χρέ��ς. «Δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. Εμείς έχουμε πει ότι εξαρχής δεν θα έπρεπε να είναι το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Είναι στο ελληνικό πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλοι» προσέθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν ισχύει ότι θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης», όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, απαντά ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση, «αντί να αναρωτηθούν για τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις, προσεύχονται να πέσουν έξω τα έσοδα και να εκτροχιαστεί εκ νέου η οικονομία». «Ούτε αυτό θα γίνει. Κόφτης, λοιπόν, θα μπει στις ορέξεις τους για επαναφορά της διαπλοκής και των πολιτικών της 5ης αξιολόγησης», τονίζει και συμπληρώνει: «Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική. Δεν κρατάει τις διάφορες λίστες στα συρτάρια».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο, ο υπουργός Επικρατείας λέει χαρακτηριστικά ότι «εκλογές ονειρεύονται όσοι επιθυμούν επιστροφή στην πραγματικότητα του πελατειακού κράτους, της διαπλοκής και της ακραίας λιτότητας», ενώ για τα σενάρια συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής και συμπαγής», προσθέτοντας ότι «ο στόχος της διεύρυνσης του άξονα στήριξης της κυβέρνησης είναι θεμιτός και διαρκής». Ακόμη, αναφέρεται στις τελευταίες δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Στουρνάρας είναι κεντρικός τραπεζίτης και σημειώνει πως «εάν κάποιος έχει υπάρξει πολιτικό πρόσωπο πρόσφατα, και μάλιστα υπουργός Οικονομικών, και κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, θα πρέπει να αναμένει και σχετικές απαντήσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top