Σφοδρή επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες – «Αγνοεί το ΣτΕ» επισημαίνει

«Άλλη αντίληψη περί νομιμότητας έχει ο κ. Φίλης και άλλη ο Υπουργός – Καναλάρχης»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η ΝΔ στην κυβέρνηση, για το γεγονός ότι εξακολουθεί να αγνοεί ότι δεν έχει ακόμη αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας επί της ουσίας των προσφυγών κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ακόμη ότι διαφορετικό ισχυρισμό διατύπωσε σχετικά με το μουσουλμανικό τέμενος και τις προσφυγές στο ΣτΕ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε συγκεκριμένα, η ακόλουθη ανακοίνωση για το ζήτημα:
«Να περιμένει η Κυβέρνηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πριν προχωρήσει σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις ή σε εφαρμογή ήδη υφισταμένων;
Ναι ή όχι; “Ναι” απαντά η Κυβέρνηση, όταν αυτό αφορά στο Τέμενος.
Αυτό είπε σήμερα στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός κ. Φίλης.
Ισχυρίστηκε ότι η Κυβέρνηση περίμενε να αποφανθεί πρώτα το Συμβούλιο της Επικρατείας επί σχετικών προσφυγών και μετά να προχωρήσει στη σχετική με το Τέμενος νομοθετική ρύθμιση.
Όχι” απαντά η Κυβέρνηση όταν αυτό αφορά στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών.
Αυτό έχει κάνει πράξη ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς.
Επ��μένει να συνεχίζει κανονικά τη διαδικασία αυτή, αγνοώντας το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δεν έχει ακόμα αποφανθεί επί της ουσίας για τις πολλές προσφυγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του σχετικού διαγωνισμού.
Άλλη αντίληψη περί νομιμότητας έχει ο κ. Φίλης και άλλη ο Υπουργός - Καναλάρχης.
Είναι βέβαιο πια ότι ο κ. Παππάς επείγεται να υλοποιήσει με κάθε τρόπο το κυβερνητικό σχέδιο χειραγώγησης της Ενημέρωσης».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top