Μουζάλας: «Θα δοκιμαστούμε σκληρά αν ξαναρχίσουν οι προσφυγικές ροές»

«Ψευδές το δημοσίευμα της Bild»

Μουζάλας: «Θα δοκιμαστούμε σκληρά αν ξαναρχίσουν οι προσφυγικές ροές»

​«Ψευδές» χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας για την ανάγκη εκπόνησης ενός Plan B σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ενώ διέψευσε και τους ισχυρισμούς ότι έχουν αυξηθεί οι ροές μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

«Οι ροές δεν έχουν αυξηθεί. Πέρσι είχαμε 4.000 έως 8.000 καθημερινά. Φέτος, δεν ξεπερνούν καθημερινά τους 100 οι μετανάστες. Αυτό δεν μας κάνει λιγότερο ανήσυχους, βέβαια. Το προσφυγικό για εμένα είναι πάντα πρώτο θέμα. Τα πράγματα δεν είναι ούτε καλύτερα, ούτε χειρότερα. Το προσφυγικό δεν λύνεται, εμείς κάνουμε διαχείριση της κρίσης», είπε και προειδοποίησε:

«Αν ακυρωθεί η συμφωνία με την Τουρκία θα δοκιμαστούμε σκληρά, αν υποθέσουμε ότι θα αρχίσουν ξανά οι ροές. Το φοβόμαστε και προετοιμαζόμασ��ε. Καμία χώρα δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Σχεδιάζουμε το πρώτο πλάνο, το δεύτερο πλάνο. Αν ξαναρχίσουν τα ρεύματα οι κινήσεις θα είναι by the book. Θα είναι δοκιμασία, το ξαναλέω. Δεν θα καταστραφούμε, δεν θα πεθάνουμε, αλλά θα είναι μια δύσκολη κατάσταση. Η Τουρκία τηρεί τη συμφωνία με την ΕΕ».

Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε επίσης την εκκένωση της Ειδομένης, ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα και στο Προσφυγικό, ενώ παραδέχθηκε ότι φέρει ο ίδιος προσωπικά ευθύνη και αισθάνεται άσχημα που ακόμα δεν έχει εκκενωθεί το Ελληνικό.

«Για το Ελληνικό φέρω μεγάλη ευθύνη. Ρίξαμε το βάρος μας στην Ειδομένη. Ήταν αναγκαίο γιατί είχε και τεράστιο οικονομικό κόστος. Πραγματικά αισθάνομαι άσχημα. Είναι καλά οργανωμένο βέβαια όσον αφορά τις δομές», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Μουζάλας: Ουδέποτε μίλησα για Plan B στη Bild

ΑΝΗΣΥΧΙΑ Μουζάλα:Χρειαζόμαστε ένα plan B για το προσφυγικό αν η Τουρκία δεν τηρήσει τη συμφωνία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top