Κυβέρνηση: «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί»

Απάντηση στους βουλευτές της ΝΔ

«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί» διαμηνύει η κυβέρνηση με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, απαντώντας στους 13 βουλευτές της ΝΔ για την ερώτηση που κατέθεσαν, με την οποία ζητούσαν να διακοπεί η διαδικασία και επισήμαναν μία σειρά προβλημάτων.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφέρει:

«Συνεχίζεται η προσπάθεια των γνωστών κύκλων με κύριο όχημα τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη ως προς τη νομιμότητα διεξαγωγής της δημοπρασίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Το πιο πρόσφατο επιχείρημά τους είναι ότι η κυβέρνηση όφειλε να μην ολοκληρώσει τον διαγωνισμό αυτό πριν αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη νομιμότητά του.

Το επιχείρημα αυτό καταρρέει με μόνη την ανάγνωση των πρόσφατων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απέρριψαν στο σύνολό τους τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που επεδίωκαν να ανασταλεί η διαγωνιστική διαδικασία, όπου αναφέρεται επί λέξει ότι συντρέχουν εν προκειμένω – κατά τα βασίμως προβαλλόμενα και από τη Διοίκηση – επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η κυβέρνηση σεβόμενη τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου και τις σχετικές δεσμεύσεις της μεριμνά για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του διαγωνισμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top