Κυρίτσης: «Δεκάδες δημόσια κτίρια είναι καταπατημένα ακόμη και από την Εκκλησία»

«Αδικούμε το θέμα αν μείνουμε σε δυο, τρεις καταλήψεις στέγης»

Κυρίτσης: «Δεκάδες δημόσια κτίρια είναι καταπατημένα ακόμη και από την Εκκλησία»

​Στη γραμμή της Σίας Αναγνωστοπούλου κινήθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του συντονιστικού για τους πρόσφυγες, Γ. Κυρίτσης, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ τόνισε πως οι καταλήψεις είναι μια ιστορία δεκαετιών σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, από την οποία έχουν προκύψει εμπειρίες και συμπεράσματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις καταλήψεις σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και σε κτίρια που βρίσκονται σε λειτουργία, αλλά απέφυγε να απαντήσει στο αν οι καταλήψεις, ανεξαρτήτου στόχου είναι μια αποδεκτή μέθοδος.

«Δεν προσφέρετ��ι για γενικεύσεις αυτό το θέμα. Σε όλα υπάρχουν διαβαθμίσεις. Δεκάδες δημόσια κτίρια και κτήματα είναι καταπατημένα και από την Εκκλησία ακόμη. Αν κολλήσουμε σε δύο ή τρεις καταλήψεις στέγης νομίζω πως αδικούμε το θέμα», είπε.

Ερωτηθείς δε αν μια κατάληψη είναι παράνομη, απάντησε πως «είναι αν αντίκειται στο νόμο», υπογραμμίζοντας πως οι καταλήψεις «βρίσκονται στο γκρίζο εκείνο σημείο μεταξύ νόμου και πολιτικής αντίληψης».

Σχολιάζοντας τέλος την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που ασκούσε κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα για τις επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, ο Γ. Κυρίτσης είπε ότι «όπου βρίσκουμε θέμα που έχουμε διαφωνία με τον υπουργό το επισημαίνουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top