ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά ερωτήματα από την αναίρεση για την ΕΛΣΤΑΤ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση για την παραπομπή Γεωργίου σε βαθμό κακουργήματος

ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά ερωτήματα από την αναίρεση για την ΕΛΣΤΑΤ
«Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η αναίρεση των αθωωτικών αποφάσεων των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων και η εκ νέου παραπομπή σε δίκη του τέως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου.
Με αυτήν το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει την αναίρεση που είχε ασκήσει η Ξένη Δημητρίου όταν είχε το βαθμό της αντεισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, εκτός του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο επίσης για κύκλους της Δικαιοσύνης που «για πολλοστή κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και διώκουν αυτούς που απλά τον διαπίστωσαν» και υποστηρίζει ότι «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχουν ελεγχθεί διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top