Σφοδρή επίθεση από το Ποτάμι για τη διαρροή εγγράφου του ΥΠΕΞ και τις δηλώσεις Αναγνωστοπούλου

Ζήτησε «να σταματήσει η ιδεοληπτική προσέγγιση της Αριστεράς περί καλής και άρα ανεκτής βίας» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπύρος Δανέλλης,

Σφοδρή επίθεση από το Ποτάμι για τη διαρροή εγγράφου του ΥΠΕΞ και τις δηλώσεις Αναγνωστοπούλου
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, με αφορμή την διαρροή εγγράφου του ΥΠΕΞ στο διαδίκτυο από τον «Ρουβίκωνα», αλλά και τις σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.
«Στις 22/7 μιλούσαμε από αυτό το βήμα για τους άγνωστης προέλευσης εκφραστές μιας απροσδιόριστης αλληλεγγύης, που θεώρησαν δικαίωμά τους να καταλάβουν εγκαταστάσεις του ΑΠΘ και να βανδαλίσουν ανενόχλητα αυτές, όπως και το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Στις 27/7 επανήλθαμε, μετά την επίσης ανενόχλητη επέλαση του Ρουβίκωνα στην Τουρκική πρεσβεία.
Τι είναι όμως πάλι αυτό το σημερινό, με τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων του Υπουργείου Εξωτερικών; Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις και γίνεται πιο επικίνδυνο. Πώς άραγε διαρρέουν τέτοια έγγραφα;» ρώτησε ο κ. Δανέλλης.
«Διερωτόμασταν τότε, αν η ανοχή και η ατιμωρησία οφείλεται σε επιχειρησιακή ανεπάρκεια ή στην ιδεοληπτική προσέγγιση περί καλής και άρα ανεκτής, δήθεν αριστερής βίας και ανομίας» πρόσθεσε ο κοιβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.
danellis vouli.jpg

Με αφορμή επίσης την εισβολή ομάδας «δήθεν αντιεξουσιαστών», όπως τους χαρακτήρισε, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο κ. Δανέλλης ανέφερε:
«Στην ιστορία του φλερτ ή έστω της ανοχής στη βία και ανομία, αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σηκώνει καμιά έκπτωση στο όνομα καμιάς αλληλεγγύης και καμιάς αντι-αυταρχικής αντίληψης περί κατασταλτικής πολιτικής. Τα παιγνίδια με τη βία και η διάκρισή της σε θεμιτή και αθέμιτη, ανεξαρτήτως έκφρασης και έντασης οδηγούν στη συγκρουσιακή ρητορική και πρακτική, στον διχασμό της κοινωνίας».
Κάλεσε ακόμα την Αριστερά «να τελειώνει επιτέλους με τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τη βία, που φέρνει από το παρελθόν», όπως και «να αρνηθεί τις κουτοπονηριές και τους επικίνδυνους μικροκομματικούς υπολογισμούς κάποιων «τεχνικών» της εξουσίας, που ψαρεύουν στα θολά νερά του αντιεξουσιαστικού χώρου».
Όσον αφορά τις δηλώ��εις της κ. Αναγνωστοπούλου,ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού σχολίασε:
«Άκουσα το πρωί την δήλωση της αρμόδιας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση Υπουργού, να συγκρίνει άνευ λόγου, ανόμοια φαινόμενα, λέγοντας πως προτιμά τις καταλήψεις από τα βίαια ξεσπάσματα στο Παρίσι. Γιατί τόση σύγχυση και αμηχανία;».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top