Φίλης: «Από το Σεπτέμβριο τα σχολεία θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά χωρίς κενά»

Τι απάντησε στη ΝΔ για την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως

Φίλης: «Από το Σεπτέμβριο τα σχολεία θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά χωρίς κενά»

​Βέβαιος ότι από το Σεπτέμβριο, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση».

«Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς κενά για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια, παρά τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και αδιοριστίας που έχουν επιβάλει τα μνημόνια», είπε ο κ. Φίλης.

Όπως τόνισε, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία είναι κλειστά, η δουλειά στο υπουργείο είναι πυκνή και έντονη, ενώ ήδη έχουν προχωρήσει οι αποσπάσεις προσωπικού, ώστε να μην υπάρχουν πολλά κενά και να διευκολυνθεί η λειτουργία των σχολείων.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, έχουν σταλεί όλα τα βιβλία και εξέφρασε τη σιγουριά ότι τα σχολεία από τις 12 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν υποδειγματικά.

«Δίνουμε μια μάχη θα κριθούμε, αλλά αυτή έχει εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό ότι θα πετύχει γιατί έχουμε εξασφαλίσει τα κονδύλια για προσλήψεις 21.000 εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση για προσλήψεις 800 εκπαιδευτικών που θα γνωρίζουν ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα για ευπαθείς ομάδες και προσφυγόπουλα», είπε.

Ο Ν. Φίλης όμως προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της ΝΔ, μετά και από την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία.

«Η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, και θα είναι ο “αγιασμός της Βουλής”», ανέφερε ο υπουργός ��αι πρόσθεσε ότι η συζήτηση αυτή θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθούν οι ριζικά αντίθετες αντιλήψεις μεταξύ της κυβέρνησης και της συντηρητικής παράταξης, ραχοκοκαλιά της οποίας είναι η Νέα Δημοκρατία.

«Στο μυαλό μας έχουμε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ., ότι οι μαθητές είναι πελάτες στα σχολεία, δήλωση που δείχνει την αντίληψη της ΝΔ για εμπορευματοποίηση της γνώσης και η πρόταση για μεταφορά της πίστωσης από σχολείο σε σχολείο από τους γονείς, πρόταση που συνιστά υπονόμευση του σχολείου ως σχολείου ισότητας, ως σχολείου της γειτονιάς. Οι πολιτικές της κυβέρνησης στηρίζονται σε διαφορετική φιλοσοφία και οδηγούν σε σχολείο ισότητας και ποιότητας», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top