Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία ζητά ο Μητσοτάκης

«Οδοστρωτήρας για την εκπαίδευση η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία ζητά ο Μητσοτάκης

​Τη διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.

«Η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα της παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανείς αποφάσεις ιδεοληψίας και ανικανότητας, που υποβαθμίζουν δραματικά τη δημόσια και διαλύουν την ιδιωτική εκπαίδευση».

Όπως υποστηρίζει, «αποφάσεις που λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή προδίδουν κομματοκρατία και αναξιοκρατία, εξίσωση προς τα κάτω, πολιτική παραπλάνηση, αυταρχισμό και επιβολή των βίαιων μειοψηφιών, εκπαιδευτικό επαρχιωτισμό και απομόνωση», όπως επίσης και «η απόρριψη στοιχείων που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές στην παιδεία: συναίνεση, αριστεία, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη διδασκαλία και στη μάθηση».

Ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνει παράλληλα μια σειρά από αποφάσεις που οφείλονται σε κυβερνητική ανικανότητα, όπως είναι η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η εγκατάλειψη του ολοήμερου σχολείου και η περιθωριοποίηση της ξενόγλωσσης παιδείας.

«Από τις αρχές του 2015 περισσότερες από 100 αποσπασματικές ρυθμίσεις έχουν αποσαρθρώσει όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, ενώ με το νομοσχέδιο που τώρα κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός επιχειρεί να θέσει την ιδιωτική εκπαίδευση υπό πλήρη κρατικό έλεγχο», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ και καταλήγει:

«Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας είναι καθοριστικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών. Η ολοκληρωτική αποσύνθεσή του θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. Η ελληνική Παιδεία έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Αποτελεί παγκόσμιο πολιτισμικό φάρο που ακτινοβολεί μέχρι σήμερα σε πείσμα των συχνά αντίξοων ιστορικών συνθηκών. Κανείς δεν δικαιούται να τη στερήσει από τις επόμενες γενιές. Πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους και είναι επείγον να ληφθούν διορθωτικά μέτρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top