ΝΕΑ ΠΥΡΑ Πολάκη για Δικαιοσύνη και αστυνομία

Επίθεση και αιχμές μέσω Facebook με αφορμή τη σύλληψη δύο διοικητικών στελεχών του νοσοκομείου Τρικάλων

ΝΕΑ ΠΥΡΑ Πολάκη για Δικαιοσύνη και αστυνομία

​Ο Π. Πολάκης πήρε και πάλι το όπλο του και το έστρεψε εναντίον της Δικαιοσύνης, ξεκινώντας νέο γύρο κόντρας με αφορμή τη σύλληψη του διευθυντή και του υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο στελεχών τα μεσάνυχτα της Κυριακής, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο εργολάβος καθαριότητας και προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το δικαστήριο γιατί προσελήφθησαν καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις.

Στην προσωπική του λοιπόν σελίδα στο Facebook, ο υπουργός Υγείας αμφισβητεί την απόφαση της Δικαιοσύνης και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ του ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Η χθεσι��οβραδινή σύλληψη του διευθυντή και υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρίκαλων από την αστυνομία, που σε επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας του τοπικού νοσοκομείου ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που υπάρχει σε τμήμα της δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφάλειας και το οποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, κεντρικές πολίτικες επιλογές της κυβέρνησης που εξυγιαίνουν το χώρο της υγείας, να βρίσκονται υπό την αίρεση ή την ακύρωση από κάποιον δικαστή που μπορεί να εκδίδει προσωρινές διαταγές ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ έως τη συζήτηση των κύριων προσφυγών στο συμβούλιο της επικράτειας που πρακτικά σημαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση (λόγω της καθυστέρησης έκδοσης απόφασης για κάποιους μήνες ή και χρόνο) ότι το υπουργείο Υγείας και οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων δεν μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με εργαζομένους στην καθαριότητ α, φύλαξη, σίτιση, κλπ αλλά πρέπει να παραμείνουν οι εργολάβοι που υπήρχαν πριν, οι οποίοι αμείβονταν με εξωφρενικά ποσά από τα νοσοκομεία έχοντας τους εργαζομένους απλήρωτους με πολύ χαμηλούς μισθούς και με εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

polakis.jpg

Ξέρουμε ότι, αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, η οποία ενώ αυξάνει έως διπλασιασμού τους μισθούς των εργαζομένων σε σχέση με αυτά που τους έδιναν οι εργολάβοι, από τη μια, κάνει μια συνολική οικονομία πάνω από 80.000.000 ευρώ στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, από την άλλη, ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ.

-Θα περίμενε λοιπόν κανείς από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, κατανοώντας την ουσία και το δίκαιο του ζητήματος από τη σκοπιά του εργασιακού και του δημοσίου δικαίου να σταθεί συμπαραστάτης σε αυτήν την προσπάθεια και όχι υπονομευτής.

-Θα περίμενε κανείς από την αστυνομία να είχε κινηθεί στο παρελθόν με ταχύτητα έναντι των μηνύσεων που κατέθεταν εργαζόμενοι εναντίον των εργολάβων για απλήρωτους μισθούς και όχι να συλλάβει χθες τα μεσάνυχτα μετά από μήνυση του εργολάβου (μήνυση που δεν είχε κοινοποιηθεί καν στο νοσοκομείο χθες) το διευθυντή και υποδιευθυντή διοικητικού του νοσοκομείου Τρικάλων επειδή εφάρμοσαν ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ κυβερνητική πολιτική. Η αστυνομία είναι προστάτης του δημοσίου συμφέροντος και ΟΧΙ τοποτηρητής των ατομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ αναπλ υπουργός Υγείας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top