Σαντορινιός: Μπήκα στο νόμο Κατσέλη πριν γίνω βουλευτής-Η απάντησή του σε δημοσίευμα

ΔΕΙΤΕ τι υποστηρίζει

«Η Αίτηση υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη έγινε το 2014, πριν γίνω βουλευτής και με αίτημά μου υπερπενταπλασιάστηκε η δόση που θα πληρώνω στις τράπεζες», τονίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφέρει ότι το μηνιαίο εισόδημα του είναι 7.128 ευρώ, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να καταφύγει στην ομπρέλα του νόμου Κατσέλη.

Μάλιστα η εφημερίδα δημοσιεύει το σχετικό έγγραφο της αίτησης για υπαγωγή του βουλευτή στο νόμο Κατσέλη, στο οποίο επικαλείται αδυναμία πληρωμής του δανείου του, δηλώνοντας μηνιαίες δαπάνες και έξοδα 5.094.

Η απάντηση του βουλευτή

Ο κ. Σαντορινιός ενημερώνει τους πολίτες, όπως αναφέρει, ότι η εν λόγω αίτηση δεν αφορά το αίτημα ένταξης στον εν λόγω νόμο που έγινε στις 7/8/2014, αλλά ότι αποτελεί δεύτερο αίτημα με το οποίο ζητά την αύξηση των δόσεων που καταβάλλει στις τράπεζες δεδομένης της αύξησης των εισοδημάτων του.

«Ταυτόχρονα τον Μάιο του 2016 έκανα αίτημα νέας ρύθμισης εκτός του νόμου Κατσέλη προς την ALPHA BANK», προσθέτει.

«Ως ένας από τους πολίτες που βίωσαν τις πολιτικές φτωχοποίησης τα χρόνια του μνημονίου αναγκάστηκα στις 7/8/2014, πολύ πριν γίνω βουλευτής, να κάνω αίτημα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη. Η συζήτηση για προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση του αίτηματός μου έγινε στις 8-12-2014, επίσης προ της ανάδειξης μου στο αξίωμα του βουλευτή», τονίζει ο κ. Σαντορινιός.

Προσθέτει ότι μετά την ανάδειξη του ως βουλευτής έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να εκκινήσει τις διαδικασίες για την αίτηση μεταρρύθμισης της προσωρινής διαταγής, προκειμένου να αυξηθεί η δόση που θα πληρώνει στις τράπεζες, δεδομένου ότι αυξήθηκαν τα εισοδήματα του.

Η αρχική συζήτηση της υπόθεσης είχε οριστεί για τις 31/3/2016, όμως λόγω της γνωστής απεργίας των δικηγόρων η υπόθεση συζητήθηκε την Πέμπτη 28/7/2016, αναφέρει και προσθέτει πως το δικαστήριο αποφάσισε τον υπερπενταπλασιασμό της δόσης που πληρώνει στις τράπεζες και ότι συγκεκριμένα αποφάσισε να πληρώνει 750 Euro/μήνα.

«Είναι προφανές ότι το δικαστήριο συνυπολόγισε το σύνολο των δαπανών και εσόδων μου και έκρινε ότι αυτό είναι ένα εύλογο ποσό σε σχέση και με τα δάνεια που έχω», δηλώνει ο βουλευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top