Τσίπρας: Το αεροδρόμιο της Πάρου δεν ανήκει σε καμιά κυβέρνηση-ΝΔ: Έκοψες μόνο την κορδέλα

"Μετά το Πάσχα εδώ υπήρχε χώμα και τώρα είναι έτοιμο το αεροδρόμιο" - Πρώτη ανάρτηση: 13:24

​Τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας τη σημασία του μεγάλου αυτού έργου τόσο για το ίδιο το νησί, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

«Η Πάρος ένας πανέμορφος προορισμός στο κέντρο των Κυκλάδων και της βιομηχανίας του Τουρισμού αποκτά ένα αεροδρόμιο που αλλάζει τα δεδομένα», είπε ο Α. Τσίπρας και συνέχισε:

«Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες ξεπεράστηκαν μεγάλα εμπόδια στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής, αποδεικνύοντας ότι όπου υπάρχει βούληση γίνονται θαύματα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα πως η Πάρος σταματά από τώρα να είναι άγονη γραμμή, με το κράτος να εξοικονομεί χρήματα από αυτό, ενώ τόνισε πως τα οφέλη είναι πολλαπλά για όλους.

161603.jpg
«Αν κανείς αθροίσει το τέλος αυτού, ότι η Πάρος παύει να είναι άγονη γραμμή μπορεί να αντισταθμίσει μέσα σε μερικά χρόνια το κόστος του έργου», είπε.

Υπογράμμισε ακόμα πως 300 άτομα θα μπορούν καθημερινά να φτάνουν στην Πάρο, ενώ εξήρε την προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτών της Πά��ου, της τεχνικής εταιρείας που ανέλαβε το έργο και της Olympic Air που με τη συνεργασία τους κατάφεραν να φέρουν σε πέρας σε χρόνο ρεκόρ το έργο αυτό.

«Είμαι χαρούμενος γιατί πρόκειται για ένα έργο που η υλοποίηση του τελευταίου και πιο δύσκολου σταδίου έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα 102 ημερών. Μετά το Πάσχα ήταν χώμα και τώρα είναι έτοιμο το αεροδρόμιο, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες», είπε και πρόσθεσε:

161613.jpg

«Πλέον έχουμε τη δυνατότητα, πάνω από 300 άνθρωποι να κλείνουν εισιτήρια και να έρχονται στο νησί και αυτό θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και στην τοπική κοινωνία».

Όπως είπ�� ο πρωθυπουργός, το αεροδρόμιο θα καταφέρει πολύ γρήγορα να βγάλει όσα έξοδα έγιναν από το 2012 και μετά και με αυτά τα χρήματα θα δώσουν τη δυνατότητα να ολοκληρωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του νέου αεροδρομίου.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως εκτός από την καθημερινή διασύνδεση του νησιού με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, σύντομα θα μπορεί η Πάρος να συνδέεται απευθείας με πρωτεύουσες της Ευρώπης με πτήσεις τσάρτερ.

Ο Α. Τσίπρας επεσήμανε πως πλέον «ένα αεροπορικό ταξίδι στην Πάρο θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν», προσθέτοντας πως η χώρα μας συνολικά ως προορισμός, παρά την κρίση «παραμένει μια όαση σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

«Το έργο αυτό έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, το λαό της Πάρου και δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, σε καμία εξουσία», τόνισε ο Α. Τσίπρας.

161620.jpg

Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη η Πολιτεία να σκύψει με ενδιαφέρον στη νησιωτική Ελλάδα, τονίζοντας πως στόχος είναι να αξιοποιηθεί κάθε ευρώ του φορολογούμενου Έλληνα, ώστε να επιστρέψουν στα νησιά κοινωνικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Τέλος επικεντρώθηκε και στην κάλυψη αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υπογραμμίζοντας πως προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ 2.500 οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν και οι νησιωτικές ανάγκες.

161653.jpg
Πάντως, να σημειώσουμε πως παρά το σάλο που προκλήθηκε στην Πάρο δε συνόδευε τον πρωθυπουργό κουστωδία 54 ατόμων, αλλά λίγοι υπουργοί, ανάμεσά τους ο Χ. Σπίρτζης και ο Ν. Παππάς και βουλευτές Κυκλάδων.

Κουμουτσάκος: «Ο Τσίπρας κόβει απλά την κορδέλα στην Πάρο»

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος είχε εκτοξεύσει και πάλι βέλη εναντίον της κυβέρνησης για τα σημερινά εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου.

«Εγκαινιάζεται, σήμερα, το νέο αεροδρόμιο της Πάρου. Είναι μια καλή ημέρα, όχι μόνο για το ίδιο το νησί, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα. Για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και μια σειρά κυβερνήσεων. Ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

161648.jpg
«Τέτοια έργα, όπως αυτό, που θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών Κυβερνήσεων, θα υπάρξουν και στο μέλλον. Ως κυβέρνηση, θα αλλάξει την σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων κυβερνήσεων, αναγνωρίζοντας έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου».

Διαβάστε επίσης:

Στην Πάρο ο πρωθυπουργός – Εγκαινιάζει το νέο αεροδρόμιο

Βρούτσης: Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο της Πάρου ήταν μόνο να «κόψει» την κορδέλα

ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Μαξίμου – ΝΔ για τους «54» της Πάρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top