Μαξίμου:Το ΠΑΣΟΚ συνηθισμένο σε δώρα και παροχές καλά θα κάνει να μην διαστρεβλώνει κώδικες

Κυβερνητικές πηγές δίνουν εξηγήσεις για το ταξίδι Τσίπρα στην Πάρο

Μαξίμου:Το ΠΑΣΟΚ συνηθισμένο σε δώρα και παροχές καλά θα κάνει να μην διαστρεβλώνει κώδικες

Σκληρή απάντηση στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε τροπολογία με την οποία το Δημόσιο θα καλύπτει τα έξοδα για να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο, της ίδιας κατηγορίας, τόσο οι συνοδοί ασφαλείας, όσο και οι συνοδοί μελών των κυβερνητικών αποστολών, έδωσαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

«Το ΠΑΣΟΚ συνηθισμένο σε δώρα και παροχές καλά θα κάνει να μην διαστρεβλώνει Κώδικες που ποτέ δεν σεβάστηκε», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, δίνοντας εξηγήσεις για το αυριανό ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο

«Η μετάβαση του Πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αντιπροσωπίας στην Πάρο γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της Aegean, η οποία διοργανώνει αυθημερόν ειδική πτήση προς και από την Πάρο στο πλαίσιο του εορτασμού των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου. Καμία παραβίαση διάταξης δεν προκύπτει, λόγω της μεταφοράς της κυβερνητικής αποστολής με την πτήση της Aegean, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μια προγραμματισμένη εμπορική πτήση της εταιρείας, της οποίας τα εισιτήρια δωρίζονται σε βουλευτές ή μέλη της Κυβέρνησης, αλλά είναι μια εξαρχής ειδική πτήση ως μέρος της εκδήλωσης των εγκαινίων, που δεν συνιστά ούτε παροχή ούτε δώρο», διευκρινίζουν.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως για την «άγονη γραμμή Αθήνα-Πάρος οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δαπανούσαν 4,5 εκατ. ευρώ το χρόνο σε επιδοτήσεις. Η νέα γραμμή Αθήνα-Πάρος δεν στοιχίζει ούτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο».

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αποκέντρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Αποκαλύψαμε και στηλιτεύσαμε χθες στη Βουλή την Κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να περάσει στα κρυφά στη λήξη της συνεδρίασης η απαράδεκτη τροπολογία για “χρυσή κάρτα απεριορίστων διαδρομών και διαμονών, άνευ πιστωτικού ορίου” για ομαδικές αποστολές του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του. Σήμερα που “βοά ο τόπος”, καθώς την ώρα που η κοινωνία στενάζει και η Κυβέρνηση την προκαλεί, δεν αισθάνονται άραγε την ανάγκη εκτός, από τα non paper έστω μιας διορθωτικής κίνησης, προκειμένου να προστατέψουν το κύρος και τις λειτουργίες των κορυφαίων θεσμών της χώρας; Εμείς πάντως αυταπάτες για την μετάλλαξή τους δεν έχουμε, αυτοί φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι το αποδεικνύουν καθημερινά με τέτοιες πρακτικές».

Δείτε επίσης:

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!ΧΑΜΟΣ με τροπολογία για τα ταξίδια του πρωθυπουργού και των συνοδών του

Η ΝΔ απαντά στο Μαξίμου για τους «54»: «Λυπούμαστε που σας χαλάσαμε το τριήμερο»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top