«Παραμένουν τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες» ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας ενημέρωσης

Να ξεκαθαρίσει ότι οι τηλεοπτικές άδειες παραμένουν 4 έσπευσε με ανακοίνωση της η Γενική Γραμματείας Ενημέρωσης.

Η απόφαση του Νίκου Παππά, που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΓΓΕ.pdf), να αναθέσει στο Ινστιτούτο Φλωρεντίας «την εκπόνηση της οριστικής εμπειρογνωμοσύνης σχετικά με τον αριθμό των αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ενόψει του διαγωνισμού», έδωσε τροφή για σχόλια περί ενδεχόμενου «παράθυρου» για χορήγηση μεγαλύτερου αριθμού αδειών, με τη γ.γ. Ενημέρωσης πάντως να ξεκαθαρίζει ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα.

«Είναι πια σύνηθες, κάθε διοικητική πράξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να μεταφράζεται ως κατακλυσμός, τουλάχιστον, για την πορεία της αδειοδότησης των καναλιών. Τελευταία αφορμή, η παραλαβή της οριστικής μελέτης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, πόσο και πόσο μελάνι δεν χύθηκε για να εξηγηθεί ότι τον Φεβρουάριο έγινε η παραλαβή της προπαρασκευαστικής εμπειρογνωμοσύνης (με κεφαλαία γράμματα στο τεύχος που μοιράστηκε στους βουλευτές)» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Όπως διευκρινίζει, «ακολουθώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός προμηθειών δημοσίο��, αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, η «τελική πράξη» και ότι πρόκειται για την νόμιμη συνέχιση μιας διαδικασίας που άρχισε από τον περασμένο Οκτώβριο με την ψήφιση του ν.4339/2015 και όχι για τη διακοπή της».

«Ας σημειωθεί δε ότι ο αριθμός των αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του ν.4339/2015 τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πολλώ δε μάλλον, εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας» καταλήγει η Γενικ�� Γραμματεία Ενημέρωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top