Γεννηματά: Να βγουν όλα στο φως κε Τσίπρα, δώσατε εντολή για Plan X ή όχι;

«Ναι» στην πρόταση της ΝΔ - Ζήτησε εξεταστική επιτροπή από το 2001

Γεννηματά: Να βγουν όλα στο φως κε Τσίπρα, δώσατε εντολή για Plan X ή όχι;

«Ναι» στην πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για το τρίτο μνημόνιο είπε η Φώφη Γεννηματά στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας παράλληλα το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση παρεμφερούς εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της περιόδου από το 2001 έως σήμερα.

«Όλα στο φως. Τίποτα στο σκοτάδι. Γι’ αυτό πριν λίγο καιρό ψηφίσαμε την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια που πήραν τα κανάλια» είπε η κα Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι με το να επικαλείται αυταπάτες και ψευδαισθήσεις θα αποποιηθεί τις ευθύνες του. Μιλάμε για συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες. Υπάρχουν συνέπειες, χάθηκε χρόνος και χρήμα. Έχετε αντιληφτεί ότι έχετε υπογράψει συνθηκολόγηση ηττημένου; Μνημόνιο για πάντα! Και ο δημόσιος πλούτος ενέχυρο για έναν αιώνα».

«Δεν θα υποκύψουμε στη σεναριολογία: ήξερε, δεν ήξερε, ήταν plan A, plan B ή plan X. Αυτά πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή και την Δικαιοσύνη. Να μάθει ο λαός ποιοι σχεδιασμοί οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής» πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση» και εξαπέλυσε βέλη τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ λέγοντας πως «κερδοσκόπησαν πολιτικά την περίοδο της κρίσης τόσο σε βάρος του ΠΑΣΟΚ όσο και εις βάρος της χώρας».

«Εμείς δεν αρνηθήκαμε ποτέ ότι έγιναν λάθη, αδικίες και παραλείψεις. Τώρα είναι η ώρα να τα μάθει όλα ο ελληνικός λαός. Ιδού η Ρόδος» υπογράμμισε η ίδια.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης η κα Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρεται για τις αλλαγές σ��ον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση, αλλά «το θέμα είναι πως θα ξεφύγει από την πίεση και πως ο ελληνικός λαός θα σταματήσει να ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει καθημερινά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top