Πυρά Κουμουτσάκου κατά Τσίπρα: «Προσφεύγει σε θεσμικό λαϊκισμό»

«Έχει υποχρέωση να συναινέσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής»

​Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Α. Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος με αφορμή την ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Μετά την ήττα του στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει σε λασπολογία και θεσμικό λαϊκισμό», είπε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας υπέστη μεγάλη πολιτική – κοινοβουλευτική ήττα την Πέμπτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Ένας καλοσχεδιασμένος μικροκομματικός καιροσκοπισμός απέτυχε με κρότο, γιατί ο κ. Τσίπρας υποτίμησε την υπευθυνότητα και ωριμότητα των μεταρρυθμιστικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Τώρα, μετά την ήττα του, όλα δείχνουν ότι θα καταφύγει, για ακόμα μια φορά, στην ένταση, στην πόλωση, στο τεχνητό διχασμό».

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό θα το επιχειρήσει με τη χωρίς όριο λασπολογία στους πολιτικούς αντιπάλους και με την προσφυγή σε θεσμικό και συνταγματικό λαϊκισμό, χρησιμοποιώντας γι’ αυτό το σκοπό ακόμα και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Κουμουτσάκος παρουσίασε ακόμα τους άξονες της Συνταγματικής Αναθεώρησης που έχει αναπτύξει η ΝΔ και οι οποίοι είναι:

• Χρειάζεται ριζική ευρείας κλίμακας Συνταγματική Αναθεώρηση και όχι αποσπασματική.
• Να αφορά στη λειτουργία του Πολιτεύματος, στην αναβάθμιση τη�� Βουλής, στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στην Παιδεία, στην Οικονομία, στις διατάξεις περί ευθύνης Υπουργών.

«Όλα αυτά είναι ανάγκη να ρυθμιστούν. Έτσι διαμορφώνονται οι όροι μιας Νέας Μεταπολίτευσης. Όχι με “μπαλώματα” σκοπιμοτήτων που “καίνε” τη δυνατότητα ευρείας Αναθεώρησης. Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι κατεξοχήν συναινετική διαδικασία. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να τη μεταβάλει σε εργαλείο πόλωσης και διχασμού. Σκοπός του κ. Τσίπρα δεν είναι η Νέα Μεταπολίτευση, αλλά το πως δεν θα μείνει δια βίου στην Αντιπολίτευση», είπε.

«Υποχρέωση του Τσίπρα να συναινέσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής»

Ο κ. Κομουτσάκος τόνισε ακόμα πως είναι υποχρέωση του Α. Τσίπρα να συναινέσει στη σ��σταση Εξεταστικής Επιτροπής για το 2015.

«Αύριο συζητείται στη Βουλή - μετά από μεγάλη καθυστέρηση, για την οποία ευθύνονται τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο κ. Τσίπρας - η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που να διερευνήσει τα όσα τραγικά συνέβησαν στον τόπο μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και ιδίως την κατάρτιση σχεδίων για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τις σχετικές αποκαλύψεις Βαρουφάκη, Γκάλμπρεϊθ και άλλων», είπε και πρόσθεσε:

«Αλλά και την πρόκληση δημοψηφίσματος πέντε μέρες μετά την εκπνοή του προγράμματος, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls. Και βέβαια την τεράστια οικονομική ζημιά που προκάλεσαν όλα αυτά, αλλά και γενικότερα οι πολιτικές της Κυβέρνησης στη χώρα και τους Έλληνες φορολογούμενους».

«Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει αύριο στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής που ζητά η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top